Back to Question Center
0

Τι είναι οι ενέσεις SQL; - Απόσπαση από το Semalt

1 answers:

Το SQL Injection είναι ένα κοινό hack, το οποίο οι περισσότεροι χάκερ βρίσκουν χρησιμοποιήσιμοι μέχρι σήμερα. Αυτή η επίθεσημπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και το απόρρητο της χρήσης ενός δικτυακού τόπου. Χρησιμοποιεί την ευπάθεια ενός κώδικα ιστότοπου που παρουσιάζει μια τρύπα ασφαλείας,που οι χάκερ μπορούν να έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων ενός ιστότοπου. Από αυτή την έννοια, παίρνει την προσπάθεια των έμπειρων χάκερ να βρουν τη ρίζα καιπρόσβαση σε διακομιστή από απομακρυσμένη τοποθεσία μέσω δικτύου. Με το SQL Injection, κάποιος μπορεί να συλλέξει πληροφορίες από έναν ιστότοποόπως όνομα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και πληροφορίες πιστωτικής κάρτας.

Δομημένη γλώσσα ερωτήματος (SQL), είναι μια γλώσσα προγραμματισμού, η οποία επιτρέπει έναν υπολογιστήγια πρόσβαση, επεξεργασία ή εγγραφή δεδομένων σε ένα διακομιστή. Το SQL Injection λειτουργεί σε μερικούς συγκεκριμένους τύπους βάσεων δεδομένων διακομιστών που παρουσιάζουν αυτό το είδοςτρωτό. Ορισμένες από τις βάσεις δεδομένων που υπόκεινται σε αυτή την επίθεση περιλαμβάνουν τους MS SQL Server, Oracle, Access, Filemaker Pro και MySQL. Από ένααπό την άποψη του προγραμματιστή, κάθε ηλεκτρονική φόρμα ή ένα πλαίσιο για την εισαγωγή πεδίου κειμένου παρέχει την ευκαιρία να τρέξει μια εντολή στο διακομιστή. ΝικChaykovskiy, το Σμαλτ Διευθυντής Senior Customer Success, εξηγεί ότι οι χάκερ χρησιμοποιούν αυτήν την ευπάθεια σε τέτοιες βάσεις δεδομένων και επιτυγχάνουν πολλές επιθέσεις.

SQL Ένεση στην εργασία

Οι περισσότεροι ιστότοποι υποστηρίζουν ορισμένες μορφές με τις οποίες ένας χρήστης μπορεί να εισάγει μερικά από τα δεδομένα..Αυτόη πιθανότητα είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι πελάτες μπορούν να ασχοληθούν με έναν ιστότοπο και να αποκτήσουν μερικές από τις ανάγκες και τις λύσεις τους υπό έλεγχο. Τα πεδία, τα οποία μπορούνεπιτρέπουν εντολές εισόδου όπως αυτές περιλαμβάνουν φόρμες, πίνακες, αιτήματα υποστήριξης, κουμπιά αναζήτησης, πεδία σχολίων, πεδία ανατροφοδότησης, εγγραφήέντυπα καθώς και φόρμες σύνδεσης. Ένας διακομιστής διαβάζει δεδομένα από αυτές τις φόρμες ως εντολή, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να επεξεργάζεται και να τροποποιεί πληροφορίεςστο διακομιστή. Ορισμένες τεχνικές για τον περιορισμό αυτής της επίθεσης μπορούν να περιλαμβάνουν κρυπτογράφηση πληροφοριών στις φόρμες εισόδου πριν φτάσουν στο διακομιστή.

Οι επιθέσεις SQL Injection χρησιμοποιούν αυτή την ευκαιρία. Υπάρχει ένας κίνδυνος για το διακομιστή, το οποίοοι περισσότεροι χάκερ χρησιμοποιούν για να εκτελέσουν άλλα είδη εντολών για αυτήν την επίθεση. Οι εγκληματίες διακυβεύουν την ασφάλεια των διακομιστών θέτοντας άλλεςείδη εντολών στο διακομιστή. Αυτή η επίθεση μπορεί να εκθέσει πολύτιμες πληροφορίες, όπως κάθε πληροφορία που υπάρχει με τη μορφή εισαγωγής κειμένου.Επιπλέον, ο χάκερ μπορεί να μεταφορτώσει αρχεία, να κατεβάσει, να επεξεργαστεί, να αντικαταστήσει ή να διαγράψει τα αρχεία που υπάρχουν σε ένα διακομιστή αυτών των βάσεων δεδομένων. Τοείναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν κώδικα ασφαλείας κατά το σχεδιασμό του ιστότοπου.

Συμπέρασμα

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά κάθε επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, πρέπει να υπάρξει κάποιαεπαρκές επίπεδο εγγύησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, δημιουργούμε ιστότοπους που στοχεύουν στην τεχνική φύση, η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση συναλλαγών ή αγοράςαπό έναν αγοραστή. Η πρόθεση ενός χάκερ δεν είναι ποτέ σκέψη, και αυτό καθιστά ευάλωτη όλη την διαδικασία. Η SQL Injection είναι μια ιδιαίτερηο τύπος hack, ο οποίος χρησιμοποιεί την ευπάθεια των περισσότερων κωδικών ιστότοπου. Ένας χάκερ μπορεί να κερδίσει την είσοδο σε ένα διακομιστή και να εκτελέσει μερικούς από τους μεγάλουςhacks και επιθέσεις. Αυτό το είδος ευπάθειας θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του δικτυακού τόπου και αυτό μπορεί να κάνει τις προσπάθειές σας SEO να αποτύχουν. Μπορείςχρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να αποφύγετε επιθέσεις SQL Injection στον ιστότοπό σας. Επιπλέον, μπορείτε να ευαισθητοποιήσετε τους πελάτες σας σχετικά με τον επικείμενο κίνδυνο και να κρατήσετεείναι ασφαλείς από την επίθεση Source .

November 28, 2017