Back to Question Center
0

Semalt Shares Handy Συμβουλές για το πώς να σταματήσετε να φοβάστε τις επιθέσεις Phishing

1 answers:

Το "ηλεκτρονικό" ψάρεμα ορίζεται ως η απάτη προσέγγιση της εξαγωγής κωδικών πρόσβασης και δεδομένων μέσω ηλεκτρονικών καναλιών επικοινωνίας χωρίς τη γνώση του ιδιοκτήτη. Το ηλεκτρονικό ψάρεμα υπήρξε για περίπου δύο δεκαετίες, αλλά εκπληκτικά, οι άνθρωποι εξακολουθούν να πέφτουν θύματα.

Ο Oliver King, Διευθυντής Διαχείρισης Πελατών του Semalt Ψηφιακές Υπηρεσίες, μοιράζεται την εμπειρία του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο προστατεύεται από το ηλεκτρονικό ψάρεμα.

Τον Ιούνιο του 2013, η Kaspersky Lab, μια εταιρεία ασφαλείας, εκτιμά ότι περίπου 37,3 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν πέσει θύματα επιθέσεων ηλεκτρονικού "ψαρέματος" κατά το τελευταίο έτος. Μεταξύ αυτών που πλήττονται περιλαμβάνονται 1 εκατομμύριο βρετανικοί πολίτες. Σύμφωνα με τη Symantec, οι δραστηριότητες ηλεκτρονικού "ψαρέματος" το 2013 συνέβαλαν σε 392 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθημερινή βάση - name that tune game show.

Τα φίλτρα ανεπιθύμητης αλληλογραφίας που χρησιμοποιούνται από τους παρόχους webmail και τις εταιρείες είναι κρίσιμης σημασίας για την περιχαράκωση των επιθέσεων phishing Αλλά, σε περίπτωση που κάποιοι βρουν το δρόμο τους στο ταχυδρομείο σας, μπορούν να υιοθετήσουν τα ακόλουθα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα πέσετε θύμα.

Αν φαίνεται ύποπτη, πιθανότατα είναι λάθος

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ηλεκτρονικό ψάρεμα συχνά φαίνεται να είναι ψαροειδές. Οι τύποι είναι καλές ενδείξεις για να υποδείξουν ότι ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι νόμιμο. Ο θεματοφύλακας μπορεί να είναι ενάντια σε αυτό το σημείο, αλλά σε περίπτωση που η τράπεζά σας στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα τυπογραφικά λάθη είναι κόκκινη σημαία.

Έχετε μια προσεκτική ματιά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Εάν λαμβάνετε συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια δεδομένη εταιρεία, στις περισσότερες περιπτώσεις ο οργανισμός χρησιμοποιεί την ίδια διεύθυνση. Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άλλες νέες διευθύνσεις, θα πρέπει να ανησυχείτε.

Να είστε προσεκτικοί με επείγουσες προθεσμίες και απειλές

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι καθιερωμένες εταιρείες σας αναγκάζουν να εκτελέσετε επειγόντως μια εργασία. Για παράδειγμα, η eBay ήταν υποχρεωμένη να ζητήσει από τους πελάτες της να αλλάξουν επειγόντως τους κωδικούς τους ως αποτέλεσμα μιας επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Να είστε πρόθυμοι για απρόσωπες εισαγωγές

PayPal, Amazon, τράπεζα κ.λπ. κάθε φορά που σας στέλνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πρέπει να ξεκινούν με το όνομά σας. Αντίθετα, ένας phisher που στέλνει μια πληθώρα μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν το κάνει αυτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία από αξιόπιστες εταιρείες σάς απευθύνονται με το όνομα για παράδειγμα, "Αγαπητέ Ιωάννη".

Αγνοήστε τις ενσωματωμένες φόρμες

Αν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενσωματωμένη φόρμα που σας ζητά να συμπληρώσετε προσωπικά δεδομένα, όπως στοιχεία σύνδεσης και επιστροφές, μην το κάνετε. Τα αξιόπιστα εμπορικά σήματα δεν θα κάνουν ποτέ όπως το αίτημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προσέχετε στους συνδέσμους ιστού και τους αριθμούς τηλεφώνου

Εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ζητήσει να καλέσετε έναν αριθμό και να δώσετε προσωπικά διαπιστευτήρια μέσω του τηλεφώνου, προσπαθήστε να λάβετε περισσότερες επίσημες πληροφορίες από το προσωπικό της εταιρείας και αντ 'αυτού χρησιμοποιήστε τον γνωστό αριθμό της οργάνωσης. Εάν σας ζητηθεί να ανοίξετε έναν σύνδεσμο που φαίνεται νόμιμος, μετακινήστε το δείκτη του ποντικιού επάνω του για να προσδιορίσετε εάν κάνετε ανακατεύθυνση σε διαφορετική σελίδα.

Να είστε προσεκτικοί με το δόλωμα phishing

Αυτή η συμβουλή ισχύει για παρωχημένες ηλεκτρονικές επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) που στρέφονται προς επίθεση σε τεράστιο αριθμό ανθρώπων με την ελπίδα ότι ένα σημαντικό ποσοστό θα πέσει θύμα.

Το phishing των Spear είναι ένας προσαρμοσμένος τύπος επίθεσης: αντί "Αγαπητέ πελάτη", ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να σας απευθύνει το πραγματικό σας όνομα ή να ανατρέξετε σε μια συναλλαγή που μόλις εκτελέσατε.

Μην συνδέετε το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μόνο

Οι επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" είναι στενά συνδεδεμένες με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, αλλά συμβαίνουν με άλλους διαφορετικούς τρόπους. Οι ψεύτικες ιστοσελίδες και οι εφαρμογές άμεσων μηνυμάτων είναι μερικά από τα άλλα κανάλια μέσω των οποίων μπορούν να ξεκινήσουν οι επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος".

November 28, 2017