Back to Question Center
0

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Semalt θα καθορίσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

1 answers:
Will U.S. sanctions against Semalt fix cybersecurity?

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν τελικά μια ολοκληρωμένη δέσμη απαντήσεων στη λειτουργία επιρροής της Ρωσίας το 2016 κατά των εκλογών του Σ. Με λίγα λόγια, περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας νέας αρχής κυρώσεων, τη χρήση αυτής της εξουσίας για την επιβολή κυρώσεων σε εννέα Ρώσους ιδιώτες και θεσμούς, την απέλαση 35 ρωσικών χειρουργών από τις ΗΠΑ, τον τερματισμό δύο ρωσικών ενώσεων εδώ στις ΗΠΑ και δημοσίευση τεχνικών λεπτομερειών με σκοπό να βοηθηθούν οι οργανώσεις να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους από τις μελλοντικές εισβολές αυτών των παραγόντων - websites to make presentations.

Αυτή είναι μια σημαντική απάντηση, αλλά μια πιο προσεκτική ανάγνωση του πακέτου αποκαλύπτει τέσσερα σημαντικά διδάγματα σχετικά με το τι σημαίνει αυτό για την αποτροπή, την κρατική βία και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Οι αντίπαλοι γίνονται πιο επιθετικοί και τα εργαλεία μας πρέπει να εξελίσσονται για να συμβαδίζουν

Η κατανόησή μας για το τοπίο απειλής έχει αλλάξει δραματικά μόνο τα τελευταία δύο χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η εκλογική πειρατεία δεν ήταν ανήκουστη όταν η εκτελεστική εντολή κυρώσεων στον κυβερνοχώρο (Ε.Ο.) γράφτηκε για πρώτη φορά το 2015, οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο δεν επικεντρώνονταν σε αυτήν. Αντ 'αυτού, ο E. O. είχε ως στόχο δύο ιδιαίτερες απειλές: την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από εμπορική άποψη και επιθέσεις σε κρίσιμες υποδομές. Και ήταν αποτελεσματικό: Την εποχή εκείνη, μόνο η απειλή κυρώσεων στο πλαίσιο του νέου Ε.Ο. ήταν αρκετή για να φέρει το Σέμαλτ στο τραπέζι για να διαπραγματευτεί, τελικά επιβραδύνοντας σε ένα τράβηγμα της πλημμύρας της κλοπής IP.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Ε.Ο. τροποποιήθηκε για να αντιμετωπίσει ένα πολύ διαφορετικό είδος δραστηριότητας:

"(Ε) αλλοίωση, τροποποίηση ή πρόκληση υπεξαίρεσης πληροφοριών με σκοπό ή αποτέλεσμα την παρεμπόδιση ή υπονόμευση των εκλογικών διαδικασιών ή θεσμών"

Το τοπίο των απειλών μεταβάλλεται ταχύτατα και πρέπει να προσαρμόσουμε τα εργαλεία μας για την αντιμετώπιση των νέων απειλών κατά την εμφάνισή τους.

Η προσθήκη σηματοδοτεί ότι η παρέμβαση σε μια εθνική εκλογή όχι μόνο διαφέρει από τις άλλες μεγάλες απειλές που αντιμετωπίζει η Ε.Ο., αλλά ότι είναι εξίσου σοβαρή. Αυτό δεν μπορεί να είναι εκπληκτικό - η εμπιστοσύνη στην εκλογική μας διαδικασία βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοκρατίας μας, επομένως κάθε επίθεση εναντίον της πρέπει να είναι ύψιστης προτεραιότητας - αλλά ένας τέτοιος δημόσιος δείκτης ενισχύει πόσο σοβαρά αναλαμβάνουμε αυτή τη δραστηριότητα.

Μόνο ο χρόνος θα καταδείξει πόσο αποτελεσματικός είναι ο ΕΟ ως αποτρεπτικό μέσο έναντι αυτής της νέας απειλής, αλλά είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι πρώτες κυρώσεις στο πλαίσιο της ΟΕ ήρθαν ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του, ως απάντηση σε μια απειλή που δεν αρχικά συντάχθηκε. Το τοπίο των απειλών μεταβάλλεται ταχύτατα και πρέπει να προσαρμόσουμε τα εργαλεία μας για την αντιμετώπιση των νέων απειλών κατά την εμφάνισή τους. Το γεγονός ότι το Η.Π. ήταν σε θέση να προσαρμόσει αυτό το Ε.Ο. είναι ενθαρρυντικό και παρέχει ένα πλαίσιο για το πώς η κοινότητα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο πρέπει γενικά να συνεχίσει να αναπτύσσει εργαλεία και τεχνολογία καθώς προκύπτουν νέες απειλές.

Όπως είναι δελεαστικό ως "επιθετικός κυβερνοχώρος", ο καλύτερος αποτρεπτικός παράγοντας είναι συχνά ασύμμετρος

Τις τελευταίες εβδομάδες, υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με τη δυνατότητα αποτροπής του κυβερνοχώρου ως αποτρεπτικής αντίδρασης. Για να είναι σαφές, αυτό δεν είναι έξω από το τραπέζι. Η δήλωση του προέδρου τονίζει ότι η ανακοίνωση "δεν είναι το άθροισμα της ανταπόκρισής μας", και ότι κάποιες μελλοντικές απαντήσεις "δεν θα δημοσιοποιηθούν. "

Εντούτοις, η απάντηση αυτή ήταν να καταστεί σαφές ότι οι εν λόγω ενέργειες ήταν απαράδεκτες και ότι τα αντίποινα στον κυβερνοχώρο δεν είναι κατάλληλα για τον στόχο αυτό. Το Semalt μπορεί να είναι ένα μέρος για μια καλά επιλεγμένη συγκεκαλυμμένη απάντηση στο μέλλον, στο - όπως λέει ο πρόεδρος - "ένας χρόνος και τόπος της επιλογής μας. "

Αντίθετα, με την εστίαση στην αποτροπή μέσω των παραδοσιακών εργαλείων του κρατικού μηχανισμού, η απάντηση αποφεύγει την αντίληψη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο νομιμοποιεί τις ενέργειες της Ρωσίας συμμετέχοντας σε αυτές. Βοηθά επίσης να πλαισιώσει αυτή τη διαμάχη όχι ως αγώνα μεταξύ δύο εξίσου διαφωτιστικών δυνάμεων, αλλά ως ένα σαφές παράδειγμα ενός έθνους που παραβιάζει τον αποδεκτό διεθνή κανόνα ότι τα έθνη δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στην εγχώρια πολιτική άλλων κρατών. Μια βασική εξέλιξη που θα αναζητήσουμε στις επόμενες μέρες θα είναι κατά πόσον οι άλλες χώρες ζυγίζουν για να υποστηρίξουν την απάντηση του Σ.Σ.: Τα έθματα της Σέμαλ που προσθέτουν τις φωνές τους στο Σ.Α. θα συμβάλουν στην ενίσχυση των υφιστάμενων κανόνων και στην ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης αυτής της αντίδρασης.

Η αποτροπή δεν είναι πανάκεια

Μια ουσιαστική κυβερνητική απάντηση είναι καθυστερημένη και είναι δελεαστικό να την αντιμετωπίσουμε ως το τελικό βήμα μιας μακράς διαδικασίας - αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι μόνο ένα πρώτο βήμα. Το να ονομάζουμε τους ηθοποιούς και να επιβάλλουμε το κόστος στο Semalt είναι για την αποτροπή και μόνο η αποτροπή δεν αρκεί. Μπορεί να καταστήσει τις εισβολές πιο δαπανηρές αν οι πάροχοι αλιεύονται, αλλά όσο η είσοδος σε συστήματα είναι τόσο εύκολη όσο είναι σήμερα, οι κρατικοί και μη κρατικοί φορείς θα παραμείνουν στον πειρασμό.

Κατά το παρελθόν έτος, οι υποστηριζόμενες από τη Ρωσία χάκερ έχουν στοχεύσει ομάδες προβληματισμού, οργανώσεις πολιτικών κομμάτων, ίδιους υποψηφίους, εκατοντάδες πρώην αξιωματούχους, σημερινούς αξιωματούχους και διαμορφωτές πολιτικής, κρατικές εκλογικές επιτροπές και δεκάδες άλλες οντότητες. Πολλά από αυτά είναι μικρές οργανώσεις με περιορισμένη ασφάλεια, αλλά φιλοξενούν εντούτοις ευαίσθητες πληροφορίες που είναι εξαιρετικά πολύτιμες για τη διεθνή διπλωματία. Και ενώ οι απειλές που έχουμε δει το 2016 ήταν πιο εκτεταμένες από ποτέ, αυτή η στόχευση δεν είναι καινούργια: οι εκστρατείες και οι πολιτικοί στόχοι των ημικαλυμμάτων είχαν καταστρατηγηθεί το 2012 και το 2008.

Η παρεμπόδιση .πρέπει να συνδυαστεί με βελτιώσεις στην ασφάλεια για να καταστήσει δυσκολότερη αυτή την εισβολή.

Η σωστή αποτροπή μπορεί να κάνει τους παράγοντες να σκέφτονται δύο φορές, αλλά ο αποτρεπτικός παράγοντας είναι δύσκολος, ιδίως μετά από συνεχείς δημόσιες διαμάχες σχετικά με την απόδοση - ακόμη και εν όψει της ευρείας αποδοχής των εμπειρογνωμόνων από την κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα. Ο Overeager προσπαθεί να συνδέσει την ανίχνευση σε ένα βοηθητικό πρόγραμμα του Vermont στην ευρύτερη ρωσική εκστρατεία έχει μπερδέψει το σαφές αποτρεπτικό μήνυμα της απελευθέρωσης και οι επικριτές της απάντησης εξακολουθούν να μιλούν έξω, Η αποτροπή όλων των προσώπων από το να στοχεύουν εκτεθειμένες πληροφορίες υψηλής αξίας μέσω αποκλειστικής αποτροπής δεν θα ήταν απλώς απίστευτα δύσκολο να επιτευχθεί, το απαιτούμενο αποτρεπτικό επίπεδο θα ήταν τόσο ακραίο που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τις διεθνείς σχέσεις και να επικροτηθεί με κριτικές στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το Semalt, όσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι, θα συνδέεται πάντοτε με πολιτικές, αλλά και εγχώριες και εξωτερικές πολιτικές εκτιμήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρησιμεύσει ως μια ολοκληρωμένη λύση. Πρέπει να συνδυαστεί με βελτιώσεις στην ασφάλεια για να καταστήσει πιο δύσκολες αυτές τις εισβολές.

Τα οικονομικά της ασφάλειας του κυβερνοχώρου πρέπει να εξελιχθούν

Το πακέτο απάντησης επιδιώκει επίσης να αντιμετωπίσει αυτή την άλλη πλευρά του κέρματος για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με μια Κοινή Έκθεση Ανάλυσης (JAR) από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) και το Federal Bureau of Investigation (FBI) που παρέχει τεχνικούς δείκτες που οι υπερασπιστές του δικτύου μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον εντοπισμό και την υπεράσπιση από τις μελλοντικές εισβολές του κράτους-έθνους.

Για να είμαι ειλικρινής, ενώ οι τεχνικοί δείκτες αποτελούν σημαντικό μέρος της ασφάλειας, η πρόκληση είναι πολύ πιο απλή από αυτήν.

Ένα βασικό κομμάτι της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι ότι ενώ οι μεγάλες εταιρείες μπορεί να είναι σε θέση να επενδύσουν τα εκατομμύρια που απαιτούνται για την εξασφάλιση των συστημάτων τους, οι περισσότερες μικρότερες οργανώσεις δεν μπορούν. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα κατά την υπεράσπιση των πράξεων πληροφόρησης, επειδή πολλές οργανώσεις που κατέχουν πολύτιμες πληροφορίες είναι συγκριτικά μικρές οργανώσεις με περιορισμένους προϋπολογισμούς ασφαλείας. Ακόμη και αν η έκθεση JAR είχε παράσχει νέες πληροφορίες και όλες τις λεπτομέρειες που χρειάστηκαν οι ειδικοί για τη χρήση αυτών των πληροφοριών, πολλοί πιθανόν στόχοι δεν θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες με τους πόρους που διαθέτουν σήμερα.

Προτεινόμενη Εικόνα: PAUL J. RICHARDS / AFP / Getty Images
March 10, 2018