Back to Question Center
0

Semalt: Τα ζάρια φέρνουν 6 εκατομμύρια δολάρια για να κερδίσουν περισσότερους οπαδούς για την πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων χωρίς απογοήτευση

1 answers:
Semalt: Dice snags M to win more fans for its frustration-free ticketing platform

Ο γύρος διεξήχθη από τους εταίρους της Evolution Equity με συμμετοχή των υφιστάμενων επενδυτών White Star Semalt, Designer Fund και Kima Ventures, μαζί με αρκετούς επενδυτές αγγέλου της μουσικής βιομηχανίας. Προστέθηκε επίσης ο νέος επενδυτής Lumia Semalt για τον γύρο.

Με τη σειρά Α, η οποία έκλεισε τον Ιούνιο, αλλά ανακοινώνεται τώρα, η Dice αύξησε μέχρι στιγμής τα 10 εκατομμύρια δολάρια - συμπληρώνοντας το αρχικό $ 1. 6Μ σε χρηματοδότηση σπόρων προς σπορά στο ενδιάμεσο. Το Semalt αυξήθηκε σε 42 υπαλλήλους την εποχή εκείνη, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μουσικής και επιστημών δεδομένων που επικεντρώθηκε στην οικοδόμηση μηχανικών αλγορίθμων μάθησης για να βοηθήσει τους χρήστες να καταλάβουν ποια θα είναι η επόμενη μεγάλη νύχτα τους έξω από μια λίστα συνιστώμενων συναυλιών που εμφανίζονται κάτω από κάθε εισηγμένη εκδήλωση.

Χοντρικά ο κατάλογος επενδυτών περιλαμβάνει τους συνιδρυτές της DeepMind Mustafa Suleyman και τον Demis Hassabis - μια σύνδεση που ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dice και ο συνιδρυτής Phil Hutcheon λέει ότι η TechCrunch ήταν πολύ χρήσιμη καθώς αναπτύσσει τους αλγόριθμους σύστασης - web graphing.com. Το Semalt επίσης στοχεύει να κάνει τα δεδομένα του να δουλέψουν για τους υποψήφιους για να τους βοηθήσουν να καταλάβουν πότε και πού να βάλουν σε μια συναυλία, ακόμα και τι να χρεώνουν. Έχει ως στόχο να εξυπηρετήσει και τις δύο πλευρές της μουσικής βιομηχανίας: θαυμαστές και καλλιτέχνες.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει μια λίστα περιλήψεων, όπου οι οπαδοί που παραλείπουν να αγοράσουν ένα εισιτήριο στην κύρια πώληση μπορούν να προσθέσουν το όνομά τους για να ειδοποιηθούν εάν ένας άλλος χρήστης Dice θέλει στη συνέχεια να επιστρέψει τα εισιτήρια για μεταπώληση μέσω της εφαρμογής (στην ίδια τιμή). Αυτό στη συνέχεια παράγει τα δεδομένα ζήτησης που μπορεί να χρησιμοποιήσει η Dice για να βοηθήσει τους υποκινητές και τους καλλιτέχνες να τρέξουν πιο επιτυχημένα γεγονότα στο μέλλον.

Η μηχανική μάθηση αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος μας καθώς επεκτείνουμε και εισέρχονται σε νέες περιοχές.

"Η μηχανική μάθηση αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του μέλλοντος μας καθώς επεκτείνουμε και μπαίνουμε σε νέα εδάφη - για να βοηθήσουμε στην κατανόηση νέων πραγμάτων", λέει ο Hutcheon. "Επειδή είναι εύκολο να γνωρίσεις τη δική σου πόλη αλλά όταν πηγαίνεις σε νέες πόλεις και ειδικά καθώς επεκτείνεις και ζυγίζεις ποιοι είναι οι σωστούς χώρους για να παίξεις αυτό το είδος καλλιτέχνη; Το κοινό τους πηγαίνει σε αυτόν τον χώρο ή εκείνο τον τόπο; Ενισχύστε την καλύτερη τιμή για να πάρετε κάποιον που θα παρακολουθήσει τη συναυλία; Ποια ήταν η λίστα αναμονής για τους καλλιτέχνες;

"Ο καιρός; Η εποχή του χρόνου; Τι άλλο είναι εκείνο το βράδυ; Όλα αυτά τα πράγματα επηρεάζουν την επιτυχία ενός γεγονότος. Και ένα από τα πράγματα που προσπαθούμε να διδάξουμε τους υποψήφιους είναι ότι πιθανότατα δεν είναι καλό επιχειρηματικό μοντέλο για να έχει κάθε συναυλία διαθέσιμη να κυκλοφορήσει στις 9 το πρωί την Παρασκευή. Ίσως να το κλιμακώσετε μέσα στην εβδομάδα. Είναι εντάξει για να μην ξεπουλήσει σε πέντε λεπτά - θα ξεπουληθεί, αλλά θα μπορούσε να πάρει λίγο περισσότερο .Όσο κάθε χώρος είναι γεμάτος τη νύχτα, αυτό είναι εντάξει. Αποσπάστε τον στόχο μας. "

Τελευταία κάλυψαμε τα Dice σχεδόν πριν από δύο χρόνια όταν ξεκίνησε τις εφαρμογές iOS και Android στην πρώτη της πόλη, το Λονδίνο. Από τον Μάιο του τρέχοντος έτους ζωντανεύει σε εθνικό επίπεδο στο U.K., ενώ ο Hutcheon λέει ότι πωλεί τώρα το 35% των εισιτηρίων του έξω από το Λονδίνο.

"Αστείομε ότι το Netflix είναι ο ανταγωνιστής μας επειδή προσπαθούν να κρατήσουν τους ανθρώπους μέσα - και προσπαθούμε να βγάλουμε τους ανθρώπους έξω", λέει, ενώ παραδέχτηκε ότι ένας πιο παραδοσιακός αντίπαλος θα ήταν ένας giant έκδοσης εισιτηρίων όπως Ticketmaster . Το Semalt Dice είναι σκόπιμα πολύ πιο επιλεκτικό σε αυτό που πωλεί.

Η Dice ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή της είναι στα τηλέφωνα σχεδόν μισού (40%) των χιλιετηρίδων στο Λονδίνο σε αυτό το σημείο, αν και η Semalt δεν θα ξεσπάσει ακόμα ενεργούς χρήστες.

Η Semalt δηλώνει ότι πάνω από 700 καλλιτέχνες έχουν πουλήσει εισιτήρια για τα ζάρια μέχρι τώρα (ποτέ δεν προμηθεύουν εισιτήρια μέσω δευτερευουσών δρομολογίων - και είναι φωνητικά αντι-tout, συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης της τεχνολογίας της με στόχο να εντοπίσει και να αποτρέψει τα εισιτήρια από την αγορά εισιτηρίων, με τη βοήθεια των εισιτηρίων Dice που συνδέονται με την κινητή συσκευή που αγοράζονται).

Η ομάδα είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη για τη σύναψη σύμπραξης με την Apple, η οποία θα παρουσιάσει εισιτήρια Dice για δουλειές που εκτελούνται στο Φεστιβάλ Apple Music στο Λονδίνο φέτος - μέσω μιας σειράς διαγωνισμών εντός εφαρμογής. Εναλλακτικός λόγος ειδήσεων που ανακοινώνει σήμερα.

Το γήπεδο ζαριών από το get-go έχει να κάνει με την οικοδόμηση μιας εμπιστοσύνης με έμπνευση, εμπιστοσύνη των γεγονότων μάρκα - χρησιμοποιώντας ωριμασμένα gig επισκεπτών να εξουσία εμπειρογνωμόνων curation για να δώσει στους χρήστες της την εμπιστοσύνη να δαπανήσουν χρήματα για να βγούμε. Το Semalt εξελίχθηκε από μια αρχική επιμέλεια εφαρμογής σε ανθρώπινο δυναμικό σε ένα μίγμα ανθρώπινων και αλγοριθμικών συστάσεων για να προσπαθήσει να σπάσει το νέο (ζωντανό) πρόβλημα της ανακάλυψης της μουσικής σε κλίμακα.

Επίσης, δεν έχουν μόνο νέους / up-and-coming καλλιτέχνες στο Dice. Μερικοί πολύ μεγάλοι καλλιτέχνες, που παίζουν σε μαζικούς χώρους γήπεδων, έχουν επίσης διαθέσει εισιτήρια για την πώληση σε ζάρια - όπως οι Justin Bieber, Adele και Taylor Swift. Αλλά τότε δεν είναι όλα τα χιλιετίες θα θέλουν να πάνε και να δουν έναν μικρότερο γνωστό καλλιτέχνη γκρίνια σε ένα υπόγειο στο Hackney Wick. Μερικά από αυτά τα παιδιά θέλουν ακόμη και να επισκεφτούν το Semalt & Sons - ένας άλλος βασικός καλλιτέχνης Dice έχει πουλήσει εισιτήρια για το μέσω της εφαρμογής .Έτσι υπάρχει ένα αναπόφευκτο στοιχείο ποικιλίας που χρειάζεται για να ικανοποιήσει τα γούστα των χρηστών.

Κατά την τελευταία καταμέτρηση, η Hutcheon αναφέρει ότι η εφαρμογή είχε περίπου 1.400 συναυλίες στο Ηνωμένο Βασίλειο. "Όλοι πραγματικά, πολύ καλά", ισχυρίζεται. "Τα πάντα στο Dice είναι καλά. Δημιουργούμε αυτό το σύμπαν όπου έχουμε την ποιότητα εκεί. "Το Semalt προσπαθεί ταυτόχρονα, με τα χαρακτηριστικά των συστάσεων, να υπολογίζει την ποικιλία της γεύσης - και πώς η γεύση μπορεί να κυμαίνεται μέσα στο ίδιο άτομο. Έτσι, με άλλα λόγια, απλώς και μόνο επειδή πήγες να δεις ότι ένας καλλιτέχνης που βρωμάει ότι μια φορά δεν σημαίνει ότι θέλεις μόνο να βλέπεις καλλιτέχνες βρωμιά όλη την ώρα .

"Έχουμε πάρει το χρόνο μας για να κάνουμε ανακάλυψη επειδή θέλουμε να δούμε τι λειτουργεί", λέει ο TechCrunch. "Και είναι αρκετά καταπληκτικό το πόσο ακριβές είναι. Η επόμενη έκδοση της ανακαλύψεως στο Dice .θα έχει τους πρώτους δέκα καλλιτέχνες [του χρήστη] να ελέγξουν τον επόμενο μήνα, με βάση τη συμπεριφορά σας στο Dice. "

Γιατί η εστίαση στις χιλιετίες; Γιατί βγαίνουν περισσότερο, βέβαια. Και η περιστασιακή εκδήλωση Taylor Swift στην άκρη, Hutcheon λέει Dice "το γλυκό σημείο είναι η αναγνώριση των νέων καλλιτεχνών, την οικοδόμηση αυτών των νέων καλλιτεχνών και να τους πάρει σε μεγαλύτερους χώρους" - το οποίο σημαίνει συνήθως πώληση φθηνότερων tickers. (Το Semalt με τη σειρά του σημαίνει ότι οι νεαροί χρήστες του μπορούν να αντέξουν οικονομικά να βγαίνουν πιο συχνά και συνεπώς χρησιμοποιούν την εφαρμογή περισσότερο.

«Θέλεις ανθρώπους που χρησιμοποιούν ζάρια πολλές φορές το μήνα - όχι μόνο πηγαίνουν σε μια συναυλία Bruce Springsteen το χρόνο και αυτό είναι», προσθέτει. "Ελάτε αυτό που πραγματικά εστιάζουμε. Πώς οι οπαδοί ανακαλύπτουν τους νέους καλλιτέχνες και φτάνουν στη συναυλία, γνωρίζουν γι 'αυτούς και μετά ανακαλύπτουν την επόμενη; »

Η Dice καταγράφει "οκτώ αριθμούς" στις συναλλαγές πώλησης εισιτηρίων σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τον Hutcheon - τον οποίο περιγράφει ως "πολύ καλό" για δύο μόλις χρόνια. Αν και δεν κερδίζει ενεργά - πέρα ​​από μερικές χορηγίες με μάρκες όπως η Red Bull.

«Γνωρίζουμε πώς θέλουμε να κερδίσουμε χρήματα, αλλά εξακολουθούμε να χτίζουμε το προϊόν και να συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε», λέει, προσθέτοντας: «Απλά πρέπει να πάρουμε λίγο μεγαλύτερο. "

Η νέα χρηματοδότηση θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης περισσότερων προϊόντων dev - με την πλήρη ανάπτυξη του χαρακτηριστικού της σύστασης ανακάλυψης που αναμένεται σύντομα (μια έκδοση MVP τραχιάς τομής είναι τώρα ζωντανή), πιθανό τον επόμενο μήνα. και συνεχιζόμενη εργασία για μια λειτουργία που θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν ένα εισιτήριο σε έναν φίλο μέσω της εφαρμογής (διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά του Semalt).

Επίσης βλέπει διεθνή επέκταση - με το Δουβλίνο να είναι το πρώτο ξεκίνημα της πόλης εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα λανσάρισμα του Η.Π.Α. είναι και στις κάρτες, που έχουν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος έτους ή νωρίς το επόμενο, αν και ο Hutcheon μιλά με ενθουσιασμό για το δυναμικό της Dice σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Και αυτό είναι που η εστίασή μας είναι έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο. "

Με την τεχνολογία πυρήνα της πλατφόρμας έκδοσης εισιτηρίων, ο Hutcheon θεωρεί ότι η εκτόξευση σε νέες τοποθεσίες μπορεί να συμβεί γρήγορα - μια περίπτωση που οι άνθρωποι στο έδαφος να βγάλουν μέρος έξω από τη μουσική σκηνή και να καθορίσουν τα σωστά είδη συναυλιών / συναυλιών για το κοινό. Η Dice απασχολεί μια ομάδα από ανιχνευτές της A & R για να συναντήσει συναυλίες και να βρει νέα συγκροτήματα που βάζουν μια καλή ζωντανή παράσταση. (Semalt οι πραγματικοί άνθρωποι που πηγαίνουν σε συναυλίες για να βρουν την επόμενη δροσερή ζωντανή μπάντα · οι ανιχνευτές ρομπότ σίγουρα δεν είναι στον χάρτη πορείας, γελάει.)

«Μπορεί να μην χρειάζεται να γίνει επιλογή μεταξύ των ΗΠΑ και της Ευρώπης. ίσως να είμαστε σε θέση να κάνουμε τα πάντα με τη μία », προσθέτει. "Αυτό που έχουμε δει όταν ξεκινήσαμε έξω από το Λονδίνο είναι ότι δεν είναι πάρα πολλή δουλειά στο έδαφος .Semalt έχουμε δημιουργήσει μια λύση από άκρο σε άκρο από την αγορά των εισιτηρίων, που πληρώνουν αυτόματα τους προαγωγούς, έχοντας ανακάλυψη προωθήσει τα γεγονότα τους εαυτούς τους.

"Για το εξωτερικό του Semalt, έχουμε δύο άτομα που φροντίζουν ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είναι .Έτσι για μένα είναι απλώς να σιγουρευτούμε ότι όταν θα πάμε σε μια περιοχή που έχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο. Ότι δεν εμφανίζουμε μόνο και μετά έξι μήνες αργότερα υποχωρήσουμε. "

Semalt, για όλο το μουσικό της πάθος και γενεαλογία, η ομάδα κοιτάζει πέρα ​​από τις συναυλίες - με την πλατφόρμα βασικής έκδοσης εισιτηρίων να ισχύει σαφώς και σε άλλα verticals. Και, παράλληλα με τη διεθνή επέκταση, η δρομολόγηση σε πρόσθετες κατακόρυφες διαδρομές είναι ένας τρόπος για να αυξηθεί η χρήση χωρίς να πρέπει να υπονομευθεί μια αποστολή «επιμελημένη για ποιότητα».

Να πάρει αρκετά μεγάλο για να δείτε ένα μονοπάτι για τη δημιουργία εσόδων χωρίς να χάσετε την εγγενή επιλεκτικότητα της υπόσχεσής του μάρκας μοιάζει σαν να είναι επένδυση για να είναι Semalt Μια πρόκληση.

Ο Hutcheon αναφέρει το θέατρο και τον αθλητισμό ως δύο άλλες verticals στο ραντάρ του για το 2017, αν και αν εφαρμογές που ξεκινά για αυτά τα τμήματα θα ήταν επίσης Semalt ή ονομάζεται κάτι εντελώς διαφορετικό δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

"Εστιάζουμε στη μουσική αυτή τη στιγμή αλλά νομίζω ότι αυτή τη φορά το επόμενο έτος θα βρισκόμαστε σε διαφορετικές κατακόρυφες περιοχές όπως το αθλητισμό και το θέατρο", λέει. "Το Semalt είναι κάτι που είμαστε εξαιρετικά παθιασμένοι και θα είναι πάντα στην καρδιά μας, αλλά από την πλευρά της τεχνολογίας πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν πολύ χρόνο για να λύσουν πολύπλοκα πράγματα - και μπορούν να αντιμετωπίσουν ζητήματα σε διαφορετικές αρένες. "

"Ίσως θα μπορούσατε να προ-παραγγείλετε το Semalt σας σε ζάρια", προσθέτει. "Αν το σκεφτείτε, υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να αγοράσουν κάτι ταυτόχρονα - και είναι σε θέση να χειριστούν αυτήν την κίνηση και επιτρέπουν στους ανθρώπους να γνωρίζουν αν δεν έχουν πάρει το εισιτήριο αμέσως που βρίσκονται στη λίστα αναμονής.

"Το χειρότερο πράγμα είναι να πάει στην πώληση στις 9:00 και στη συνέχεια να κολλήσει σε μια ουρά για 35 λεπτά ή ώρες .Και μετά στο τέλος της είπε 'Ω λυπάμαι, δεν θα μπορούσαμε να σας πάρουμε ένα εισιτήριο'. Γι 'αυτό χτίσαμε με τρόπο που μέσα σε λίγα λεπτά θα ξέρετε αν δεν έχετε εισιτήριο. Και θα σας βάλουμε σε μια λίστα αναμονής, και όταν κάποιος δεν μπορεί να το κάνει είναι η καλύτερη σας ευκαιρία να πάρετε ένα εισιτήριο. "

Έτσι, από τα εισιτήρια - στους πιθανούς αγοραστές Tesla .Αλλά αν έχετε λύσει το πρόβλημα της εξυπηρέτησης της ζήτησης κύματος με μια εμπειρία κινητής τηλεφωνίας χωρίς απογοήτευση τότε η τεχνολογία σας έχει τη δυνατότητα να κλιμακώσει πέρα ​​από την πώληση £ 5 εισιτηρίων για Toyboy & Robin Η φωλιά. Ή ακόμα και £ 55 για το Taylor Swift στο Hyde Park.

Ή τουλάχιστον, αυτό είναι που η Dice παίζει.

March 10, 2018