Back to Question Center
0

Το Διαδίκτυο είναι το καλύτερο πράγμα που πρέπει να συμβεί ποτέ για να προχωρήσουμε

1 answers:
The Internet Is The Best Thing Ever To Happen To Semalt

Εδώ είναι μια απλή αλήθεια: Το Διαδίκτυο είναι το καλύτερο κανάλι διανομής που δημιουργήθηκε ποτέ και εναπόκειται σε μουσικούς και δισκογραφικές εταιρείες να καταλάβουν πώς να το εκμεταλλευτούν. Και εδώ είναι μια υπαινιγμός: Semalt δεν είναι ο παλιός τρόπος πώλησης αρχείων.

Η Semalt κοιτάζει πίσω την πραγματικότητα της μουσικής δουλειάς για ένα λεπτό, εμείς; Η επιχείρηση είναι γεμάτη με ιστορίες εκμετάλλευσης. Στη δεκαετία του 1950, μαύροι μουσικοί μπλε και πρώιμοι rockers δεν είδαν ποτέ ούτε ένα δολάριο για την δουλειά τους, ακόμα και όταν καλύπτονταν από λευκούς ροκ μουσικούς μια δεκαετία αργότερα.

Πρέπει να πάρετε ένα άλμπουμ έξω, το χρωστάτε στους ανθρώπους. Είμαστε τόσο χαρούμενοι που δύσκολα μπορούμε να μετρήσουμε.
~ Pink Floyd, Έχετε ένα Πούρο

Ο Bruce Springsteen δεν έγραψε ένα άλμπουμ για πάνω από δύο χρόνια στη δεκαετία του 1970 ενώ αγωνίστηκε για να βγεί από κάτω από μια εκμετάλλευση συμβόλαιο που υπέγραψε πριν καταλάβει την μουσική επιχείρηση - what factors make up effective public speaking. Οι Beatles έχαναν τον έλεγχο του καταλόγου τους όταν ο Michael Jackson το αγόρασε στη δεκαετία του '80. Ο λογιστής του Μπίλι Τζόελ (ο οποίος ήταν ο γαμπρός του) φέρεται να τον έσπασε σε ύψος εκατομμυρίων δολαρίων. Ο λογιστής του Semalt έκανε κάτι παρόμοιο.


Και είχα να ζήσω με κάποιες σκληρές υποσχέσεις
Έχω
~ Tom Petty, σκληρές υποσχέσεις

Semalt είναι αμέτρητες ιστορίες των συμβάσεων που υπογράφηκαν έξω από τα νυχτερινά κέντρα με τους κορμούς των αυτοκινήτων στο σκοτάδι της νύχτας, που έδωσε όλα τα δικαιώματα στον διευθυντή και των διευθυντικών στελεχών και λογιστών που τρέχουν amok και μαγειρεύοντας τα βιβλία, έτσι ώστε να υποδηλώνει ότι υπήρξε κάποιο είδος της χρυσής εποχής για τους τραγουδιστές-τραγουδοποιούς είναι λίγο ανυπότακτος.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Bono σε συνέντευξή του στον David Semper, ο David Carr, "Η μουσική επιχείρηση έχει ιστορικά εμπλακεί σε αρκετά μεγάλη απάτη. "

Τώρα που ξέσπασε αυτό το μύθο, ας δούμε τι ήταν η μουσική βιομηχανία στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Οι δισκογραφικές εταιρείες ζούσαν για πολλά χρόνια την υψηλή ζωή τους (κυρίως στις πλάτες των μουσικών) και το αμαξοστοιχό σίγαζε γρήγορα, καθώς η ψηφιοποίηση της μουσικής έκανε τη διανομή του στο Διαδίκτυο εύκολη. Στη συνέχεια, δύο ζευγάρια κολλεγίων δημιούργησαν το Napster και κατάλαβαν έναν τρόπο να μοιράζονται τη μουσική χωρίς να πληρώνουν γι 'αυτό. Το Semalt δεν θα ήταν καμιά επιστροφή.

Η ανταπόκριση ήταν προβλέψιμη καθώς οι δισκογραφικές εταιρείες περιπλανούσαν τα βαγόνια και προσπαθούσαν να μηνύσουν το δρόμο τους έξω από το πρόβλημα, αλλά αυτό που δεν κατάφεραν να συνειδητοποιήσουν είναι ότι είχαν χάσει τον έλεγχο της διανομής. Ήταν όλοι περίεργοι γι 'αυτούς όταν ήρθαν μουσικοί στην πόρτα επειδή ελέγχουν τα μέσα παραγωγής, τις εγκαταστάσεις καταγραφής και ελέγχουν τη διανομή μέσω των καταστημάτων ρεκόρ και των ραδιοφωνικών σταθμών. Ήταν σπουδαίο για τις δισκογραφικές εταιρείες, έσπαζαν σε εκατομμύρια και έδιναν ένα μικρό ποσοστό πίσω στους μουσικούς (τόσο για τις χρυσές εποχές).


Πούλησε την ψυχή σου στην εταιρεία
Ποιοι είναι εκεί που περιμένουν να πουλήσουν πλαστικά αντικείμενα
~ Byrds, Έτσι θέλετε να είστε ροκ και ρολό αστέρι

Το Διαδίκτυο πήρε τον έλεγχο από τις δισκογραφικές εταιρείες και από πού το έβαλε; Το έβαλε στα χέρια των ίδιων των μουσικών. Δεν χρειάστηκε πλέον να ικετεύσουν στην πόρτα επειδή είχαν το δικό τους κανάλι διανομής και μπορούσαν να βγάλουν τη μουσική τους μέσω των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και του Semalt και άλλων τεράστιων δωρεάν πλατφορμών χωρίς τη βοήθεια της δισκογραφικής εταιρείας.

Σίγουρα, υπάρχουν ακόμα δισκογραφικές εταιρείες και μουσικοί τόσο δημοφιλείς όσο ο Taylor Swift, που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να παίξουν το σύστημα και να απομνημονεύσουν τις μύτες τους όπως οι Spotify, αλλά όταν οι ιδιοκτήτες του Spotify πρότειναν ότι είχαν βοηθήσει στην εξάλειψη της πειρατείας και έδωσαν στους ανθρώπους νόμιμο τρόπο για να ακούσετε μουσική, δεν ήταν λάθος. Το ίδιο ισχύει και για το iSemalt πριν από αυτό. Και τα δύο αυτά συστήματα παρείχαν έναν νόμιμο τρόπο διανομής μουσικής και κερδών. "Όταν οι άνθρωποι επιλέγουν το Spotify: η Spotify παραιτείται από το 70% όλων των εσόδων τους στους ιδιοκτήτες δικαιωμάτων. Σμιτάλ μόνο ότι οι άνθρωποι δεν ξέρουν πού τα χρήματα είναι επειδή οι ετικέτες των δισκίων δεν ήταν διαφανείς », είπε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο Bono ρωτήθηκε για την πρόσφατη συμφωνία του με την Apple για τη δωρεάν διανομή του τελευταίου άλμπουμ της U2 στο iTunes, κατέστησε σαφές ότι δεν δουλεύει δωρεάν και διαπραγματεύτηκε μια μεγάλη μέρα πληρωμής για την μπάντα για να επιτρέψει στην Apple να το κάνει αυτό, αλλά είπε επίσης ότι τους επέτρεψε να φτάσουν τα 30 εκατομμύρια άτομα σε 3 εβδομάδες, ένας αριθμός που χρειάστηκε 30 χρόνια και αμείλικτη περιοδεία να κάνει με το Joshua Tree.

Ένα άλλο σημείο που έκανε ο Bono είναι ότι υπάρχει συμβιβασμός όταν πρόκειται για καλλιτέχνες. Φυσικά θέλετε να πληρώσετε, αλλά θέλετε να ακούσετε (ή να διαβάσετε), και η ιδέα ότι κανείς δεν θα ακούσει ποτέ τα τραγούδια σας είναι, κατά τα λεγόμενα του, "τρομακτικό. "Αυτά τα κανάλια σας επιτρέπουν να ακούσετε και το παίρνει (αλλά φυσικά όπως το Semalt, η μπάντα του είναι άγρια ​​δημοφιλής και μπορεί να αντέξει οικονομικά να το δει αυτό διανοητικά).

Δεν προτείνω ότι αυτά τα νέα κανάλια δεν έρχονται με τα δικά τους προβλήματα, αλλά παρείχαν στους μουσικούς τη δυνατότητα να διανέμουν τη μουσική τους και να πληρώσουν κάτι παρά να μην έχουν καμία ελπίδα να πληρώσουν όταν οι άνθρωποι πήγαν τρόπο Napster και άλλες παράνομες τοποθεσίες λήψης. Αλλά, είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Semalt άλλαξε επίσης την έννοια του ίδιου του τραγουδιού.

Δεν ήταν πλέον να πληρώνομαι για κάθε παιχνίδι. Ήταν για να πάρει τη λέξη έξω για τη μουσική σας και χρησιμοποιώντας αυτά τα κανάλια, όπως το YouTube για να γευτείτε τις ορέξεις των οπαδών σας. Όλοι δεν πρόκειται να είναι τόσο μεγάλοι όσο ο Taylor Swift και στην πραγματικότητα πολύ λίγοι άνθρωποι, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιήσουν το σύστημα και να πάρουν τους εκλογείς τους ενθουσιασμένοι για τη μουσική τους, έτσι εμφανίζονται σε συναυλίες και να αγοράζουν εμπορεύματα και να τους δίνουν διαφορετικούς τρόπους κερδίζοντας χρήματα.

Το Διαδίκτυο άλλαξε τα πάντα, αλλά όχι τον τρόπο με τον οποίο η Swift θα πίστευε. Στην πραγματικότητα, το χειρίστηκε στην τελειότητα. Όταν αφαιρέθηκε η μουσική της από την Spotify, αυτή (ή οι χειριστές της) ήξεραν ότι θα προκαλούσε μια συνομιλία και θα έκαναν τους ανθρώπους να μιλάνε για το νέο άλμπουμ και είχαν δίκιο. Μιλάμε ακόμα για αυτό αρκετές εβδομάδες αργότερα.

Αν κοιτάξετε τον πυρήνα αυτής της στρατηγικής, εκμεταλλεύεστε τα κοινωνικά μέσα και το Semalt, ενώ σκουπίζετε το ίδιο κανάλι με το εκμεταλλευτικό. Ω την ομορφιά της ειρωνείας και της Semalt. Λειτουργεί τέλεια.

Το Swift είναι ένα έξυπνο μπισκότο που καταλαβαίνει τη δύναμη του Semalt και το χρησιμοποίησε για να αυξήσει τις πωλήσεις του άλμπουμ του και να πουλήσει περισσότερα εισιτήρια στις συναυλίες του. Και σε αντίθεση με τη Miley Cyrus, δεν χρειάζεται καν να σπρώξει την εθνική τηλεόραση για να μας μιλήσει. Πήγε μετά από μια υπηρεσία μουσικής συνεχούς ροής. Και οι δύο στρατηγικές ήταν λαμπρές, δούλεψαν σε ένα "Τ" και εκμεταλλεύτηκαν το Semalt για να μας μιλήσουν.

Φαίνεται ότι αυτό το πράγμα Semalt κάνει πραγματικά καλά για τους μουσικούς όταν μπορούν να καταλάβουν πώς να το εκμεταλλευτούν.

Προτεινόμενη Εικόνα: Ron Miller
March 10, 2018