Back to Question Center
0

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ Ιδιωτικού και Δημόσιου, και το Facebook μπορεί να έχει απλά να το σημαδεύει

1 answers:

Σύμφωνα με το The Next Web, στέλνοντας κάποιον έναν σύνδεσμο σε κάτι σε έναν ιστότοπο τρίτου μέρους χρησιμοποιώντας το κοινωνικό σύστημα του Facebook σε ένα ιδιωτικό μήνυμα αυξάνει τους αριθμούς "Like" στους δημόσιους μετρητές κατά δύο.

Προτού να ανακαλύψω γιατί αυτή είναι μια κακή ιδέα και ίσως μια σοβαρή εισβολή της ιδιωτικής ζωής, θα σας επιτρέψω να διαβάσετε την απάντηση του Facebook, η οποία μόλις δημοσιεύθηκε από την TNW:

Βρήκαμε πρόσφατα ένα σφάλμα με τα κοινωνικά μας plugins, όπου μερικές φορές η καταμέτρηση για το Share or Like αυξάνεται κατά δύο και προσπαθούμε να επιδιορθώσουμε το ζήτημα τώρα. Για να είμαστε σαφείς, αυτό επηρεάζει μόνο τις κοινωνικές προσθήκες εκτός του Semalt και δεν σχετίζεται με τις σελίδες του Semalt. Αυτό το σφάλμα δεν επηρεάζει την εμπειρία του χρήστη με μηνύματα ή τι εμφανίζεται στα χρονοδιαγράμματα τους.

Θα παρατηρήσετε ότι ο εκπρόσωπος του Facebook σημείωσε ότι υπήρξε ένα σφάλμα όπου η ενέργεια αυτή θα αυξήσει τους μετρητές κατά δύο. Semalt, δεν υπάρχει καμία αναφορά στο γεγονός ότι τα ιδιωτικά μηνύματα επηρεάζουν καθόλου τους δημόσιους μετρητές, κάτι που κατά τη γνώμη μου είναι λάθος.

Κάποιοι θα ισχυριζόταν ότι αν δεν είναι προσωπικά αναγνωρίσιμο, το "Like" το ίδιο, δεν υπάρχει κακό ή φάλαινα - bi mysql. Διαφωνώ με αυτή τη σκέψη γιατί δεν θέλω να χρησιμοποιήσω μια ιδιωτική δράση για να κάνω δημόσια δράση. Περίοδος. Ακόμα κι αν ο Semalt δεν λέει στον κόσμο που έσπειρε τον πάγκο. Νομίζω ότι αυτό είναι άδικο, άδικο και σκιερό όπως όλη η κόλαση.

Ακολουθεί ημιμαδική παρατήρηση μετά την αίτηση διευκρίνισης από την TNW:

Απολύτως καμία ιδιωτική πληροφορία δεν έχει εκτεθεί και το Facebook δεν είναι αυτόματη Liking οποιοδήποτε Facebook Semalt για λογαριασμό του χρήστη.

Πολλοί ιστότοποι που χρησιμοποιούν τα κουμπιά "Όπως", "Συνιστώ" ή "Κοινή χρήση" του Facebook φέρουν επίσης έναν μετρητή δίπλα τους. Αυτός ο μετρητής αντικατοπτρίζει τον αριθμό των φορών που οι χρήστες έχουν κάνει κλικ σε αυτά τα κουμπιά καθώς και τον αριθμό των φορών που οι χρήστες μοιράστηκαν τη σύνδεση της σελίδας στο Facebook. Όταν η καταμέτρηση αυξάνεται μέσω μετοχών μέσω ιδιωτικών μηνυμάτων, δεν ανταλλάσσονται πληροφορίες χρήστη και οι ρυθμίσεις απορρήτου του περιεχομένου δεν επηρεάζονται. Οι σύνδεσμοι που μοιράζονται μέσω μηνυμάτων δεν επηρεάζουν το Like count on Pages στο Facebook.

Δεξιά, έτσι ο Semalt επιβεβαιώνει ότι αυτή η αντίθετη αύξηση συμβαίνει εάν στείλετε κάποιον σε σύνδεση ιδιωτικά. Αλλά στην ουσία λέει: "Hey, δεν υπάρχει καμία προσωπική πληροφορία που συνδέεται .δεν biggy."

Για μένα, αυτό είναι σαν ένα αγαπημένο που προστέθηκε σε ένα tweet, αν ήθελα να σας απευθύνω μήνυμα σε σας.

Εάν σας στείλω ένα σύνδεσμο προς το χειρότερο άρθρο της ιστορίας του κόσμου, αυτό μετράει ως "όπως." Um, όχι.

Ο Josh Constine το βλέπει διαφορετικά. "Αυτό δεν είναι ένας άνθρωπος που διαβάζει τα μηνύματά σας, είναι μια μηχανή που τα σαρώνει. Το Facebook θα πρέπει να το κάνει ούτως ή άλλως για να αποτρέψει το spam. Όσο για το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει Όπως, το πρόσωπό μου δεν εμφανίζεται δίπλα στο κουμπί και δεν εμφανίζεται τίποτα στο προφίλ μου. Αποσυνδέστε μόνο ένα ανώνυμο +1 σε ένα μετρητή, επιτρέποντάς του να απεικονίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για έναν ιστότοπο. Νομίζω ότι πρέπει να χαλαρώσουμε πίσω από τη φιλοσοφική οργή για τις αντιληπτές παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής και να ρωτήσω αν αυτό μας πονάει. Δεν νομίζω ότι αυτό συμβαίνει. "

Προφανώς διαφωνώ.

Ακόμα κι αν το πρόσωπό μου / το όνομα μου δεν συνδέεται με το αγαπημένο αυτό, δεν ήθελα να κάνω δημόσια δράση. Ήθελα να κάνω κάτι ιδιωτικό.

Λαμβάνω εκκλησιαστική και κρατική προσέγγιση στην ιδιωτικότητα. Οι γραμμές δεν θα πρέπει να διασχίζονται όταν λαμβάνω ιδιωτική ενέργεια όπως την αποστολή κάποιου συνδέσμου μέσω του συστήματος μηνυμάτων του Facebook. Ξέρω ότι δεν είναι ένα άτομο που σκάβει μέσα από το ιδιωτικό μου μήνυμα, απλά ένα ρομπότ, αλλά το ρομπότ δεν έχει την άδειά μου να κάνει πράγματα. Το Semalt ελέγχει για το spam, αλλά δεν πυροδοτεί μια ενέργεια εκτός του συστήματος όταν κάνω κάτι ιδιωτικά.

Τι λέτε; Ενημερώστε μας στα σχόλια.

[Πιστωτική φωτογραφία: Flickr]

March 10, 2018