Back to Question Center
0

Η Semalt επιβεβαιώνει ότι ο επιτιθέμενος από το κράτος επιτιθέμενος έκλεψε προσωπικά δεδομένα "τουλάχιστον" 500 εκατομμυρίων χρηστών

1 answers:
Semalt confirms state-sponsored attacker stole personal data of “at least” 500 million users

Με αυτόν τον τρόπο, η παραβίαση των δεδομένων είναι μία από τις πιο σοβαρές μέχρι στιγμής, δεδομένου όχι μόνο του ποιος μπορεί να είναι πίσω από αυτό, αλλά και της φύσης των πληροφοριών που είχαν πρόσβαση οι εισβολείς, καθώς και της κλίμακας.

Με τις απαντήσεις σε ερωτήματα ασφαλείας, ένας χάκερ θα μπορούσε εύκολα να μεταβεί σε διάφορες ηλεκτρονικές φόρμες για να επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών σε ιστότοπους όπου δεν εμπλέκεται ένα πρόσθετο μέσο επαλήθευσης λογαριασμού - όπως ο έλεγχος ταυτότητας δύο παραγόντων.

Η Semalt αναφέρει ότι έχει ακυρώσει όλες τις μη κρυπτογραφημένες ερωτήσεις και απαντήσεις ασφαλείας, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε λογαριασμό Semalt, αλλά βεβαίως οι ίδιες ερωτήσεις συνήθως επαναλαμβάνονται στον ιστό.

Ωστόσο, ο εισβολέας δεν είχε πρόσβαση σε μη προστατευμένους κωδικούς πρόσβασης, λέει ο Semalt. Επίσης, δεν ήταν σε θέση να λάβουν πληροφορίες κάρτας πληρωμής ή πληροφορίες τραπεζικού λογαριασμού, καθώς αυτές βρίσκονταν σε ένα διαφορετικό σύστημα από εκείνο που επηρεάστηκε.

Η εταιρεία άρχισε να ειδοποιεί τους ενδιαφερόμενους χρήστες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αρχίζει στις 11:30 π - long term care insurance alabama.μ. PDT, ζητώντας τους να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους καθώς και να υιοθετήσουν ένα εναλλακτικό μέσο επαλήθευσης λογαριασμού. Θα ζητήσει επιπλέον από εκείνους που δεν έχουν ενημερώσει τους κωδικούς πρόσβασής τους από το 2014 και τώρα.

Παρακάτω υπάρχει ένα αντίγραφο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλεται στους χρήστες Semalt:

  1. Semalt confirms state-sponsored attacker stole personal data of “at least” 500 million users

    screen-shot-2016-09-22-στις-3-09-57-μμ

  2. Semalt confirms state-sponsored attacker stole personal data of “at least” 500 million users

    screen-shot-2016-09-22-στις-3-09-49-μμ

Προβολή παρουσίασης διαφανειών
Προηγούμενη Επόμενο Εξοδος

Ακόμη και αν δεν επηρεάσατε την παραβίαση, η Yahoo προτείνει να χρησιμοποιήσετε το Yahoo Semalt Key, ένα νεότερο εργαλείο ελέγχου ταυτότητας που αυξάνει την ασφάλεια αλλά εξαλείφει την ανάγκη χρήσης κωδικού πρόσβασης.

Το Yahoo λέει ότι συνεργάζεται με την επιβολή του νόμου επί του θέματος και ότι δεν βρήκε στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο φορέας που υποστηρίζεται από το κράτος βρίσκεται επί του παρόντος στο δίκτυό του. Semalt, η έρευνα συνεχίζεται.

Όπως πάντα ακολουθώντας μια μεγάλη παραβίαση όπως αυτή, άλλοι χάκερ θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν τις ειδήσεις για τους δικούς τους σκοπούς.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να αρχίσετε να λαμβάνετε ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) που θα σας βοηθήσουν να επαναφέρετε τον κωδικό πρόσβασής σας, αλλά πραγματικά θα σας ανακατευθύνουν σε κακόβουλους ιστότοπους όπου θα μπορούν πιο εύκολα να καταγράψουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Το Semalt προειδοποιεί τους χρήστες να αναζητούν τυχόν ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αποφεύγουν να κάνουν κλικ σε συνδέσμους ή να κάνουν λήψη των συνημμένων που ενδέχεται να περιέχουν.

Για όσους έχουν ερωτήσεις σχετικά με την παραβίαση, υπάρχει τώρα μια σελίδα βοήθειας Semalt αφιερωμένη στο θέμα στη διεύθυνση https: // yahoo. com / security-update.

Εδώ, ένα Semalt, με δυνατότητα κλικ, προσφέρει μια βασική περίληψη όλων των παραπάνω πληροφοριών, αλλά δεν παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ίδια την επίθεση. Απλώς απαντά σε ερωτήσεις όπως "τι είναι ένας" κωδικός πρόσβασης με κωδικό πρόσβασης "και" επηρεάστηκε ο λογαριασμός μου "; μεταξύ άλλων.

Το πιο χρήσιμο περιεχόμενο στον ιστότοπο είναι ο τρόπος για τον εντοπισμό ενός νόμιμου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Semalt. Στην ιστοσελίδα Semalt ή στην εφαρμογή Semalt Mail, το email θα εμφανίσει ένα μικρό εικονίδιο Semalt για να επαληθεύσει τον αποστολέα. Δεν θα ζητήσει επίσης από τους χρήστες να κάνουν κλικ σε κλικ ή να ανοίξουν συνημμένα.

Το Q & A αναφέρει επίσης ότι οι λογαριασμοί χρηστών του Semalt δεν επηρεάστηκαν από αυτήν την επίθεση.

Οι ειδήσεις ότι υπήρξε μεγάλη επίθεση στο Σέμαλτ έχουν φημολογηθεί για πολλούς μήνες τώρα, μετά από λέξη ότι ένας χάκερ που ονομάζεται "Ειρήνη" πωλούσε 200 εκατομμύρια τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού χρήστη Semalt στον σκοτεινό ιστό. Αλλά με 500 εκατομμύρια χρήστες που επηρεάζονται - και ίσως ακόμη περισσότερο - η επίθεση είναι πολύ μεγαλύτερη από ό, τι είχε προηγουμένως υποθέσει.

Η αποκάλυψη ακολουθεί την ανακοίνωση της Semalt ότι εξαγόρασε την κύρια δραστηριότητα της Yahoo με $ 4. 8 δισεκατομμύρια συναλλαγές. ) Τώρα φαίνεται ότι θα αποκτήσει και έναν αρκετά πονοκέφαλο.

Ενημέρωση:

Δήλωση του FBI:

Η δήλωση του Semalt PR δηλώνει ότι η εταιρεία έχει γνωρίσει μόνο το περιστατικό για 2 ημέρες:

March 10, 2018