Back to Question Center
0

Πώς να επιλέξετε μεταξύ του web hosting και του cloud hosting; [διπλότυπο] - Semalt

1 answers:
.

Το μόνο που μπορώ να κάνω στο κανονικό web hosting είναι δυνατό στο σύννεφο ένα; Σε Semalt, πότε να επιλέξω ποιες;

February 6, 2018
. Εδώ είναι, σε τι είναι καλό και τι δεν είναι τόσο καλό για:

Κοινόχρηστη φιλοξενία

Βρίσκεστε σε ένα διακομιστή με δυνητικά εκατοντάδες άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν προκαθορισμένα όρια, όπως το μέγεθος του χώρου / βάσεων δεδομένων στο δίσκο που μπορείτε να έχετε και το ποσό των δεδομένων που μπορείτε να μεταφέρετε ανά μήνα. Αυτό είναι το φθηνότερο από όλα αυτά, μερικές φορές τόσο λίγο όσο $ 3 / μηνιαίως, αλλά προσέξτε - μόλις ο ιστότοπός σας αρχίσει να καταναλώνει περισσότερους από τους ελάχιστους πόρους, θα ανασταλεί και θα σας ζητηθεί να αναβαθμίσετε.

Επιπλέον, τα πράγματα όπως το PHP / SSH / etc έχουν διαμορφωθεί σε λειτουργία «παρανοϊκού». Ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες και πρέπει να εξαρτάται από τον κεντρικό υπολογιστή σας για να εγκαταστήσετε τα πράγματα που μπορεί να χρειαστείτε (δηλ. μι. υποβιβασμός / μερικοί).

Αυτό είναι καλό για τους ανθρώπους που θέλουν να φιλοξενήσουν έναν ιστότοπο τύπου προσωπικών ή επαγγελματικών καρτών. Ένα εκτός βλαστών αυτού του είδους ονομάζεται φιλοξενία μεταπωλητών , το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε επιπλέον λογαριασμούς φιλοξενίας για τους πελάτες σας.

Σημειώστε ότι αυτό δεν είναι συμβατό με PCI / DSS / HIPAA / Etc.

Virtual Dedicated Server

Ο ιστότοπός σας έχει τη δική του μοναδική προβολή ενός κοινόχρηστου διακομιστή. Μπορείτε να διαμορφώσετε τις υπηρεσίες και το λογισμικό σας ακριβώς όπως θα μπορούσατε σε έναν ειδικό διακομιστή, ωστόσο δεν υπάρχουν πραγματικές εγγυήσεις πόρων. Οι "κακοί γείτονες" είναι το μόνο που χρειάζεται για να φέρετε τον ιστότοπό σας σε μια ανίχνευση.

Συστήνω συνήθως αυτό για τους προγραμματιστές που χρειάζονται ένα κιβώτιο άμμου που τους επιτρέπει να διαμορφώνουν τα πράγματα με τον τρόπο που το θέλουν.

Και πάλι δεν συμμορφώνεται με PCI / DSS / HIPAA / Etc

Εικονικός ιδιωτικός διακομιστής

Αυτό είναι, για όλους τους σκοπούς και τους σκοπούς, ένα ειδικό διακομιστή που έρχεται με ένα ορισμένο ποσό των εγγυημένων πόρων. Θα είστε ο σούπερ χρήστης, μπορείτε να κάνετε ό, τι επιθυμείτε. Ανάλογα με την πλατφόρμα, τα όρια των πόρων σας ενδέχεται να είναι σε θέση να «σπάσουν» μερικές φορές για να αντιμετωπίσουν τις αιχμές στη χρήση. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι πόροι σας υποφέρουν εάν αρκετοί γείτονες πρέπει επίσης να "σπάσουν".

Συνιστώ να πάτε με έναν πάροχο Xen αν πάτε αυτή τη διαδρομή, δεν θα έχετε ποτέ λιγότερο από αυτό που πληρώνετε.

Συνιστώ όλους τους νέους δικτυακούς τόπους που προβλέπουν κάθε είδους κυκλοφορία ξεκινώντας από τίποτα λιγότερο από ένα VPS.

Αυτό μπορεί να είναι, ανάλογα με τον τύπο του hypervisor και της αποθήκευσης που χρησιμοποιούνται, συμβατό με PCI / etc.

Πλήρως Dedicated Server

Ακριβώς όπως διαβάζει, ένας διακομιστής που είναι δικό σου και μόνος σου. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα μήνα ή να αγοράσετε ένα και να πληρώσετε για να βρίσκεται σε ένα κέντρο δεδομένων. Σας προτείνω να πάτε πρώτα με την επιλογή ενοικίασης, απαιτεί λιγότερες επενδύσεις για να αυξήσετε την κλίμακα αν χρειαστεί. Όταν το εισόδημα επιτρέπει, μπορείτε πάντα να αγοράσετε τους δικούς σας διακομιστές. Μέχρι τότε, θα έχετε μια πολύ σταθερή αντίληψη για το είδος υλικού που χρειάζεστε.

Το συνιστώ αυτό για τις εταιρείες που μπορούν να ξεκινήσουν να μπορούν να αντέξουν οικονομικά μερικές εκατοντάδες το μήνα στη φιλοξενία τους ή όποιος πρέπει να συμμορφωθεί με τα πρότυπα ασφαλείας. Εάν αποθηκεύετε πληροφορίες CC ή οποιουδήποτε είδους ιατρικές πληροφορίες υγείας, θα θέλετε πραγματικά αποκλειστική πρόσβαση στο δικό σας υλικό.

Φιλοξενία Cloud

Έχω χτίσει αρκετές πλατφόρμες cloud για μερικές μεγάλες εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων. Είμαι παραγωγικός στην ανάπτυξη γύρω από το Xen και ακόμα δεν μπορώ να σας πω σε μια σαφή και συνοπτική πρόταση τι σημαίνει «σύννεφο» όταν πρόκειται για την IAAS (Infrastructure As A Service).

Αυτό που παίρνετε με τους περισσότερους παρόχους cloud είναι μία ή περισσότερες εικονικές μηχανές στις οποίες μπορεί να διατεθεί περισσότερη μνήμη ή αποθήκευση ως απαιτήσεις κυκλοφορίας και στη συνέχεια να επιστρέψετε στη ρύθμιση 'idle'. Επιπλέον, ορισμένοι προσφέρουν τη δυνατότητα να δημιουργούν κλώνους μίας μόνο στιγμιότυπου και να τις συνδέουν χρησιμοποιώντας ένα balancer φορτίου (συνήθως βασισμένο σε λογισμικό). Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ο αλγόριθμος που «ζυγίζει αυτόματα» εργάζεται περισσότερο υπέρ της εταιρείας φιλοξενίας και λιγότερο υπέρ του πορτοφολιού σας. Αν έχετε αυτό το είδος φιλοξενίας, βεβαιωθείτε ότι ο διακόπτης παραμένει κολλημένος στο εγχειρίδιο. Σε πολλές περιπτώσεις, η ενεργοποίηση μίας προσωρινής μνήμης είναι αρκετή για να αντιμετωπίσει μια αυξημένη ζήτηση κυκλοφορίας.

Ο Amazon και άλλοι δημοσίευσαν με σαφήνεια ότι οι προσφορές τους δεν <

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση. Θα έλεγα ότι η πρωταρχική διαφορά μεταξύ της "κανονικής" φιλοξενίας ιστοσελίδων και της χρήσης μιας υπηρεσίας που βασίζεται σε σύννεφο είναι η επεκτασιμότητα κατόπιν ζήτησης (ή δυναμική).

Μια "κανονική" υπηρεσία φιλοξενίας ιστοσελίδων συνήθως παρέχει ένα ορισμένο επίπεδο εξυπηρέτησης (κύκλοι CPU, εύρος ζώνης, χώρος αποθήκευσης κ.λπ.) για μια σταθερή τιμή ανά μονάδα χρόνου. Πληρώνετε την τιμή αυτή ανεξάρτητα από το πόσο μέρος της υπηρεσίας χρησιμοποιείτε. Εάν οι ανάγκες σας υπερβαίνουν το επίπεδο υπηρεσιών, τότε έχετε κολλήσει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η ιδέα πίσω από τις περισσότερες υπηρεσίες σύννεφο είναι ότι το επίπεδο υπηρεσιών ποικίλλει, μερικές φορές άγρια, και ότι πληρώνετε μόνο για αυτό που πραγματικά χρησιμοποιείτε.

Σκεφτείτε το Netflix ως περίπτωση χρήσης: Σίγουρα τα αιχμηρά επίπεδα της υπηρεσίας Netflix αιχμές το βράδυ και τις νύχτες τις καθημερινές και τις περισσότερες φορές τα Σαββατοκύριακα (στις ΗΠΑ). Έτσι το επίπεδο εξυπηρέτησης τους χρειάζεται την Παρασκευή το βράδυ στις 7μμ είναι πολύ διαφορετικό από το πρωί της Τρίτης στις 9:30 π.μ.Χρησιμοποιώντας μια "κανονική" υπηρεσία φιλοξενίας, θα έπρεπε να πληρώνουν συνεχώς για την υπηρεσία "Friday Night Level", ενώ με μια λύση που βασίζεται σε σύννεφο, το ποσό που πληρώνει ποικίλλει καθώς το επίπεδο εξυπηρέτησης αυξάνεται και συρρικνώνεται κατόπιν ζήτησης.

Με το cloud hosting θα πρέπει να προσέχετε τα κρυφά έξοδα. Καθώς οι περισσότεροι ξενιστές νέφους χρεώνουν για τη χρήση όταν πετύχετε μια μεγάλη έκρηξη κίνησης, θα μπορούσατε να χτυπήσετε με μεγάλο λογαριασμό φιλοξενίας για εκείνη την περίοδο. Οι περισσότερες λύσεις cloud δεν έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν ένα όριο στον πόρο που χρησιμοποιείται, οπότε συνήθως δεν υπάρχει τρόπος να περιορίσετε το κόστος σας όταν αντιμετωπίζετε εκρήξεις επισκεψιμότητας.

Αυτό είναι το μειονέκτημα.

Η ανοδική είναι ότι ο ιστότοπός σας θα είναι σε θέση να χειριστεί εκείνες τις μεγάλες εκρήξεις της κυκλοφορίας τις οποίες ένας παραδοσιακός μεμονωμένος κοινόχρηστος ή αφοσιωμένος διακομιστής μπορεί να μην χειρίζεται επίσης.

Ας πούμε ότι είστε εκτελεστικός σε μια μεγάλη εταιρία. Οι ιδιαίτερες ευθύνες σας περιλαμβάνουν να διασφαλίσετε ότι όλοι οι υπάλληλοί σας έχουν το σωστό υλικό και λογισμικό που χρειάζονται για να κάνουν τις δουλειές τους. Η αγορά υπολογιστών για όλους δεν είναι αρκετή - πρέπει επίσης να αγοράσετε λογισμικό ή άδειες λογισμικού για να δώσετε στους εργαζόμενους τα εργαλεία που χρειάζονται. Κάθε φορά που έχετε μια νέα μίσθωση, πρέπει να αγοράσετε περισσότερο λογισμικό ή να βεβαιωθείτε ότι η τρέχουσα άδεια χρήσης λογισμικού σας επιτρέπει άλλο χρήστη. Είναι τόσο αγχωτικό που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε στο τεράστιο σωρό σας κάθε βράδυ.

Σύντομα, μπορεί να υπάρχει εναλλακτική λύση για στελέχη όπως εσείς. Αντί να εγκαταστήσετε μια σουίτα λογισμικού για κάθε υπολογιστή, θα πρέπει να φορτώσετε μόνο μία εφαρμογή. Αυτή η εφαρμογή θα επέτρεπε στους εργαζόμενους να συνδεθούν σε μια υπηρεσία που βασίζεται στο Διαδίκτυο, η οποία θα φιλοξενεί όλα τα προγράμματα που θα χρειαζόταν ο χρήστης για τη δουλειά του. Τα απομακρυσμένα μηχανήματα που ανήκουν σε άλλη εταιρεία θα τρέχουν τα πάντα, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο έως την επεξεργασία κειμένου σε σύνθετα προγράμματα ανάλυσης δεδομένων. Ονομάζεται cloud computing.

Πώς να επιλέξετε μεταξύ του web hosting και του cloud hosting; [διπλότυπο] - Semalt
Reply