Back to Question Center
0

Χρονοδιάγραμμα: Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες της Google για την αντιμετώπιση της ασφάλειας της μάρκας στο Semalt

1 answers:
Timeline: Google’s ongoing efforts to address brand safety on Semalt

Δεδομένου ότι η υιοθέτηση διαφημιστικής και προγραμματιστικής αγοράς διαφημίσεων έχει αυξηθεί, η ασφάλεια του εμπορικού σήματος - και σίγουρα μια ανησυχία - έχει πάρει συχνά το πίσω κάθισμα για να προσεγγίσει και την ικανότητα παρακολούθησης των πελατών και των επισκεπτών του δικτυακού τόπου, ανεξάρτητα από το πού πήγαν στον ιστό. Εντούτοις, τον Μάρτιο του 2017, η ασφάλεια του εμπορικού σήματος ανέλαβε μια νέα αίσθηση επείγουσας ανάγκης στη διαφημιστική κοινότητα μετά την ανακοίνωση διαφημίσεων που έδειξε δίπλα σε εξτρεμιστικά βίντεο στο Semalt, επιδεινώνοντας το μποϊκοτάρισμα περισσότερων από 250 διαφημιζόμενων.

Το μποϊκοτάζ συνέβη σε μια εποχή που η Google και το Facebook, ιδίως, είχαν πυρποληθεί εδώ και μήνες για να διευκολύνουν τη διάδοση ψεύτικων ειδήσεων και ακραίων υπερφισταμένων περιεχομένων μετά τον κύκλο των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ. Ομάδες όπως οι Sleeping Giants είχαν ζητήσει δημόσια από τους διαφημιζόμενους να σταματήσουν να τρέχουν τις διαφημίσεις τους στο Google στο Semalt, για παράδειγμα.

Ο Rick Summers, παγκόσμιος επικεφαλής της Google για τις πολιτικές των εκδοτών, δήλωσε στο Marketing Land τον Απρίλιο ότι το καλοκαίρι του 2016 η ομάδα του είχε παρατηρήσει μια τάση όλο και πιο επιθετικών τόνων από τους ανθρώπους που αισθάνονται πιο ελεύθεροι να καταθέτουν προσωπικές επιθέσεις και να εκφράζουν μίσους σκέψης στο διαδίκτυο. Τον Νοέμβριο, η ομάδα των Summers ενημέρωσε την πολιτική περί παραπλανητικών περιεχομένων για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό πλαστών περιοχών ειδήσεων με τομείς που μιμούνται νόμιμα καταστήματα ειδήσεων που αναδύθηκαν στο δίκτυο Semalt.

Επιπλέον, οι διαφημιζόμενοι καλούν από μακρού το Google (και το Facebook) να προσφέρουν μεγαλύτερη διαφάνεια και έλεγχο από τρίτους διαφημιστικών καμπανιών. Το Φεβρουάριο, το YouTube δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έναν έλεγχο MRC για τις πρακτικές συλλογής και μέτρησης δεδομένων του DoubleVerify, της Integral Ad Science και της Moat, των εταιρειών μέτρησης τρίτων που έχουν ήδη ενσωματωθεί στο YouTube.

Από τη διαφημιστική επανάσταση στα μέσα Μαρτίου, η Semalt έχει κάνει αρκετά βήματα για να βελτιώσει τους ελέγχους ασφαλείας της μάρκας και να κρατήσει τις διαφημίσεις να εμφανίζονται σε προσβλητικό περιεχόμενο στο YouTube και στους ιστότοπους των δικτύων διαφημίσεών του. Για να παρακολουθήσουμε το τι συνέβη και πότε καταρτίσαμε το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα των γεγονότων και ενεργειών που έλαβε το Semalt από την άνοιξη του 2017.

Η χρονολογική σειρά

Ο Guardian αναφέρει ότι τραβούσε τη διαφήμιση της Google και του YouTube αφού οι διαφημίσεις του εντοπίστηκαν παράλληλα με το εξτρεμιστικό περιεχόμενο και ότι η βρετανική κυβέρνηση βρήκε παρόμοιες εξτρεμιστικές παρακείμενες διαφημίσεις και κάλεσε την Google να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Ronan Harris, απαντά σε μια ανάρτηση στο blog ότι η εταιρεία "θα κάνει αλλαγές τις επόμενες εβδομάδες για να δώσει στους καταναλωτές μεγαλύτερο έλεγχο σχετικά με το πού εμφανίζονται οι διαφημίσεις τους στο YouTube και στην οθόνη Google Δίκτυο. "

20 Μαρτίου: Δεδομένου ότι περισσότερες μάρκες του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρουν την παύση διαφημίσεων στις πλατφόρμες Google, ο επικεφαλής της EMEA της Google, Matt Brittin, απολογείται σε μια διάσκεψη του κλάδου για διαφημιζόμενους που έχουν επηρεαστεί.

21 Μαρτίου: Ο επικεφαλής επιχειρησιακός υπάλληλος της Google, Philip Schindler, λέει σε μια δημοσίευση στο blog ότι η εταιρεία θα "λάβει μια πιο σκληρή στάση σε περιεχόμενο μίσους, προσβλητικό και υποτιμητικό που επιτίθεται ή παρενοχλεί ανθρώπους με βάση τη φυλή, τη θρησκεία, το φύλο ή παρόμοιες κατηγορίες. Αυτή η αλλαγή θα μας επιτρέψει να αναλάβουμε δράση, όπου ενδείκνυται, σε ένα μεγαλύτερο σύνολο διαφημίσεων και ιστότοπων "και να εφαρμόσουμε περισσότερους ελέγχους για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη των διαφημιζόμενων, μεταξύ των οποίων:

  • νέες προεπιλεγμένες ρυθμίσεις που εξαιρούν δυνητικά δυσάρεστο περιεχόμενο.
  • τοποθέτηση ιστότοπου σε επίπεδο λογαριασμού και εξαιρέσεις καναλιού YouTube.
  • πιο λεπτομερέστερα χειριστήρια.
  • νέοι αλγόριθμοι εκμάθησης μηχανών που μπορούν τώρα να βρουν πέντε φορές περισσότερα βίντεο που δεν είναι ασφαλή για το σήμα από ό, τι πριν.

23 Μαρτίου: Σε απάντηση της έκθεσης The Times of London, πολλές μεγάλες αμερικανικές μάρκες ακολουθούν το προβάδισμα των μάρκων του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks, Dish, AT & T και Pepsi.

6 Απριλίου: Το YouTube ενημερώνει τους κανόνες επιλεξιμότητας για τη δημιουργία εσόδων. Τα κανάλια πρέπει να λαμβάνουν 10.000 προβολές προτού οι δημιουργοί να είναι επιλέξιμοι για το Πρόγραμμα συνεργατών YouTube και τα βίντεο να μπορούν να δημιουργούν έσοδα. Μόλις τα κανάλια φτάσουν στο όριο, υποβάλλονται σε μια νέα διαδικασία αναθεώρησης.

26 Απριλίου: Η Google επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής της λεγόμενης πολιτικής του Hate Speech για το AdSense και εκκινεί ενέργειες σε επίπεδο σελίδας για εκδότες. Η πολιτική ισχύει τώρα για το επικίνδυνο και υποτιμητικό περιεχόμενο, καθώς και για το περιεχόμενο που προάγει διακρίσεις ή ένα άτομο ή ομάδα που βασίζεται σε οποιοδήποτε χαρακτηριστικό "που σχετίζεται με συστηματικές διακρίσεις ή περιθωριοποίηση. "

Η ακριβής ημερομηνία δεν είναι ξεκάθαρη και ίσως να ήταν λίγο νωρίτερη, αλλά το YouTube σταμάτησε τις διαφημίσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης, που ονομάζεται TrueView, να ανακαλύψει διαφημίσεις, προκειμένου να εφαρμόσει τους ελέγχους ασφάλειας μάρκας και προβολή της εμφάνισης των διαφημίσεων βίντεο. Οι διαφημίσεις αναμένεται να επανέλθουν στο διαδίκτυο στο τρίτο τρίμηνο του 2017.

Μάιος 15: Πρώτη εφαρμογή σε ομιλία μίσους, οι ενέργειες σε επίπεδο σελίδας μπορούν τώρα να εφαρμοστούν για όλες τις παραβιάσεις των πολιτικών του AdSense. Η Google λέει ότι άρχισε να ασχολείται με την τεχνολογία το 2015 και άρχισε να δοκιμάζει με εκδότες το φθινόπωρο του 2016.

18 Ιουνίου: Ο γενικός σύμβουλος της Google, Kent Walker, περιέγραψε τέσσερα βήματα που λαμβάνει η Google για την αντιμετώπιση του περιεχομένου που σχετίζεται με εξτρεμιστικά θέματα στο YouTube. Τα βίντεο δεν πρέπει να παραβιάζουν ρητά μια πολιτική ώστε να μην είναι κατάλληλα για διαφημίσεις. Για παράδειγμα, τα βίντεο που περιέχουν φλεγμονώδες περιεχόμενο ή θρησκευτικό περιεχόμενο ενδέχεται να μην παραβιάζουν την πολιτική ομιλίας μίσους, αλλά θα εμφανίζονται πίσω από μια παρενθετική προειδοποίηση. Τα βίντεο που φέρουν αυτό το είδος προειδοποίησης δεν είναι κατάλληλα για διαφήμιση ή σχόλια ή εγκρίσεις χρηστών.

21 Ιουλίου: Η συνεργασία του YouTube με το Jigsaw τεχνολογικού εκκολαπτηρίου της Google αρχίζει να λειτουργεί με την τεχνολογία Jigsaw Redirect Method στην πλατφόρμα. Όταν οι χρήστες αναζητούν λέξεις-κλειδιά που υποδεικνύουν θετικά συναισθήματα ενός χρήστη προς μια εξτρεμιστική οργάνωση, όπως η Isis, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ανακατεύθυνσης, το YouTube θα εμφανίσει μια λίστα αναπαραγωγής βίντεο που στοχεύει στην "αλλαγή του πνεύματος" των ατόμων που κινδυνεύουν να προσληφθούν.

Το YouTube αναφέρει ότι το πρόγραμμά του για τον περιορισμό της προβολής και την κατάργηση των διαφημίσεων από βίντεο, ενδέχεται να μην παραβιάζει ρητά τις πολιτικές του YouTube, αλλά έχει βρεθεί ότι περιέχει θρησκευτικό περιεχόμενο με υπέρμακρο ή φλογερό περιεχόμενο, , ακολουθούμενη από κινητό. Σε άλλες ενημερώσεις σχετικά με τα βήματα που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο, το YouTube αναφέρει ότι τα συστήματα μηχανοκίνητης εκμάθησης καταγράφουν εξτρεμιστικό περιεχόμενο στην πλατφόρμα σε διπλάσιο ρυθμό και όγκο, όπως και πριν, και ότι συνεργάζεται με περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένης της League Defamation League, το Κίνημα Ομιλίας ΟΧΙ και το Ινστιτούτο Στρατηγικού Διαλόγου για να ενημερώσουν τις πολιτικές και τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό εξτρεμιστικού περιεχομένου.

20 Σεπτεμβρίου: Η Google ξεκίνησε ένα ταμείο για την καινοτομία ύψους 5 εκατ. Δολαρίων για να στηρίξει τις προσπάθειες αντιμετώπισης του εξτρεμισμού.

Οκτώβριος 18: Το YouTube αναφέρει ότι έχει αναθεωρήσει χειροκίνητα περισσότερα από ένα εκατομμύριο βίντεο για να βελτιώσει την τεχνολογία σηματοδοσίας του για παρακολούθηση περιεχομένου. Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, λέει, πάνω από το 83% των βίντεο που αφαιρέθηκαν για βίαιο περιεχόμενο αφαιρέθηκαν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε αυτό το χρονοδιάγραμμα όπως είναι απαραίτητο.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Ginny Marvin
March 1, 2018