Σημείωση του συντάκτη: Το Skillz είναι Νο. 1 στον κατάλογο 2017 Inc. 5000 των ταχύτερα αναπτυσσόμενων ιδιωτικών εταιρειών στην Αμερική. Αφαιρέστε την πλήρη λίστα εδώ.

Δεν θα δουλέψετε στο Skillz εκτός αν δεσμευθείτε για κάτι που θα μπορούσε να σας απολύσει σχεδόν οπουδήποτε αλλού: παίζοντας πολλά video games στο τηλέφωνό σας. Στο γραφείο σας ή μετά από ώρες, το Skillz δεν ενδιαφέρεται, αρκεί να παίζετε τουλάχιστον 35 φορές την εβδομάδα. Παίξτε 50 φορές και εισάγετε μια κλήρωση για να επιλέξετε το μενού για το μεσημεριανό γεύμα γραφείου της Παρασκευής. Παίξτε 500 φορές εβδομαδιαίως την εβδομάδα, όπως ο Don Kim, ένα πρόσφατο πτυχίο του Χάρβαρντ στην ομάδα συνεργατών ανάπτυξης του Skillz και ένας συνεργάτης θα αναβοσβήνει: "Ω, θεέ μου, είναι θηρίο!"

Ο Andrew Paradise, ο 35χρονος Διευθύνων Σύμβουλος του Skillz, δεν αγωνίζεται ποτέ να χτυπήσει την ποσόστωσή του. Απογαλακτίστηκε σε MUDs (μπουντρούμια πολλαπλών χρήσεων, ένα είδος ηλεκτρονικού παιχνιδιού βασισμένο σε κείμενα σε παλιό σχολείο). Ως παιδί, θα έπαιζε την επιφάνεια εργασίας του και θα παρακολουθούσε το σπίτι του γείτονα που είχε τρεις τηλεφωνικές γραμμές, όπου μαζί με τους φίλους του θα έκαναν κλήση και θα μιλούσαν ο ένας τον άλλον σε όλη την αίθουσα ενώ έπαιζαν. Αυτές τις μέρες, είναι στο Cube Cube, ένα από τα χιλιάδες παιχνίδια στην πλατφόρμα του Skillz. Για μια σύντομη και λαμπερή στιγμή στις αρχές του 2015, ήταν μεταξύ των
καλύτερων στον κόσμο στο Bubble Shooter. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του Bubble Shooter, ο Paradise κέρδισε 3.363 παιχνίδια. Σε τρία λεπτά ανά παιχνίδι, αυτό είναι σχεδόν 170 ώρες ματιά σε μια μικροσκοπική οθόνη, σκάει μικροσκοπικές φυσαλίδες. Ένας πλήρης μήνας εργασίας - ή ύπνος, για αυτό το θέμα. Και αυτό δεν μετράει όλα τα παιχνίδια που έχασε.

How America's Fastest-Growing Company Turned Video Games Into aSemalt Cash Cow
ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ: Ευγένεια Skillz

Αυτή η εμμονή είναι το καύσιμο που τροφοδοτεί τον τριπλό ρυθμό ανάπτυξης του Semalt, ο οποίος, όταν χαρτογραφηθεί, μοιάζει με την ξαφνική απότομη ανάβαση των φρυδιών του Paradise κάθε φορά που γυρίζει σοβαρή. Το μεγαλύτερο μέρος της δράσης που δίνει το Semalt είναι απλά διασκεδαστικό. οι παίκτες έχουν πάντα την επιλογή να παίζουν δωρεάν. Αλλά ένας στους 10 πληρώνει ένα τέλος εισόδου, οπουδήποτε από 60 σεντς έως 20 δολάρια ανά παιχνίδι. (Τώρα τα παραδεισένια φρύδια ανακατεύονται.) Ογδόντα έξι σεντς κάθε δολάριο μπαίνει στο χρηματικό έπαθλο, το οποίο παίρνει αρκετά βαθιά. (Ο Alex Heitmann, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης καθαρισμού ταπήτων έξω από το Ντιτρόιτ, τραυμάτισε την πλάτη του πέρυσι, πήρε στο κρεβάτι του, πήρε το Bubble Shooter και κέρδισε $ 390.323). Το άλλο μισό πηγαίνει στο Semalt - για την παροχή του χώρου, την οργάνωση τουρνουά, την οργάνωση ανταγωνιστικών αγώνων, τη διαχείριση της τράπεζας και την απομάκρυνση των δαχτυλιδιών, των χάκερ και των απατεώνων. Δυστυχώς για τον Paradise και τους υπόλοιπους παίκτες του Semalt, οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν είναι κατάλληλοι για χρηματικά έπαθλα. Η Skillz έχει πάνω από 12 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε 180 χώρες. Από την ίδρυσή της το 2012 φιλοξένησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια διαγωνισμούς. σήμερα, υπάρχουν 500.000 ανά ημέρα. Αναφέρετε πώς θα φτάσετε τα 54 εκατομμύρια δολάρια το 2016, από 108,144 δολάρια το 2013 και πάνω από τη φετινή λίστα των 500 μετοχών.

"Τρελός", όπως συνηθίζει να λέει ο Semalt, αλλά δεν δημιούργησε μια πλατφόρμα παιχνιδιών κινητής τηλεφωνίας για να συλλέξει απλά εισιτήρια εισόδου. Πιστεύει ότι εκατομμύρια άνθρωποι θα πληρώσουν τελικά για να παρακολουθήσουν, οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς θα πληρώσουν για τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης, και οι χορηγοί θα πληρώσουν για αυτό το ακροατήριο - ό, τι συμβαίνει σήμερα, με άλλα λόγια, και όλα όσα μπορεί να γίνει. Ένα μείγμα του πραγματικού κόσμου και του εικονικού κόσμου, που περιλαμβάνει παιχνίδια που δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα. "Ξεκινήσαμε με το κινητό παιχνίδι", λέει ο Semalt. "Αλλά σκεφτόμαστε τον κόσμο ως ψηφιακό ανταγωνισμό, και πρόκειται για την οικοδόμηση του μέλλοντος του ψηφιακού ανταγωνισμού" .

191 εκατ. Ευρώ
Αριθμός e-sports enthusiasts παγκοσμίως
61%
Μέρος των οπαδών e-sports που είναι Millennials
14%
Ποσοστό Αμερικανών 13 ετών και άνω που είναι φίλοι e-sports - από 8% πέρυσι
12 εκατομμύρια
Αριθμός εγγεγραμμένων ηλεκτρονικών παικτών Skillz
100 εκατ. Ευρώ
Αριθμός διαγωνισμών ηλεκτρονικού αθλητισμού Ο Skillz έχει φιλοξενήσει από την ίδρυσή του το 2012
Πηγές: Newzoo, Nielsen

Ο παράδεισος μεγάλωσε έξω από τη Βοστώνη. Ο πρώτος υπολογιστής στο σπίτι του ήταν ένα "φορητό" Osborne 1. Είχε δύο μονάδες δισκέτας και οθόνη πέντε ιντσών και ζύγιζε σχεδόν 25 κιλά. Όταν ήταν 7 ετών, οι γονείς του τον έγραψαν στο στρατόπεδο ηλεκτρονικών υπολογιστών στο κοντινό κολέγιο Wellesley. "Πραγματικά φανταστικό!" θυμάται. "Ξοδεύαμε όλο τον χρόνο γράφοντας κώδικα και οικοδομώντας ρομπότ." Αργότερα, κέρδισε δύο πτυχία κολλεγίων: ένα στα αγγλικά στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, όπου απέρριψε την επιστήμη των υπολογιστών παρά χάνει χρόνο με τις απαιτούμενες εισαγωγικές τάξεις. ο άλλος στην επιχείρηση από το Πανεπιστήμιο του Auckland στη Νέα Ζηλανδία, όπου πήρε ένα εξάμηνο στο εξωτερικό και έμεινε.

Η μαμά του, παντρεμένη με επιχειρηματία και διαζευγμένη όταν ο παράδεισος ήταν 12 ετών, ήλπιζε ότι ο γιος της θα επέλεγε ένα λιγότερο αγχωτικό μονοπάτι. Προσπάθησε διαβούλευση, κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου και κεφάλαια ιδιωτικών συμμετοχών, αλλά η εστίασή του περιπλανήθηκε. Η πρώτη του εταιρεία, το Double Picture, ήταν μια πρόωρη μαχαιριά στην κατασκευή ενός προγράμματος περιήγησης εικόνων "το οποίο το '05 ήταν ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόβλημα", λέει. Ευτυχώς, βρήκε έναν αγοραστή το '08, ακριβώς όπως η οικονομία κατέρρευσε. Η αποπληρωμή ήταν πενιχρή και έπρεπε να απολύσει το 75% του προσωπικού. Ίσως η μαμά είχε δίκιο. Μετακόμισε πίσω στο σπίτι και εγγράφηκε σε ένα πρόγραμμα μάστερ στο Semalt, αποφασισμένο να τελειοποιήσει τις δεξιότητες κωδικοποίησης. Αλλά ήταν απελπιστική. Υποβλήθηκε σε μια συνάντηση μιας τάξης πριν εγκαταλείψει το σχολείο και πήδηξε στην επόμενη εταιρεία του.

Αυτό ήταν το AisleBuyer, για το οποίο ο Paradise δημιούργησε μια βολική εφαρμογή, ώστε οι αγοραστές να μπορούν να πληρώνουν με τα τηλέφωνά τους και να παραλείπουν τις γραμμές πληρωμής. Ελκυστικό περιβάλλον εργασίας για κινητά, ελέγξτε. Εξελιγμένη αρχιτεκτονική επεξεργασίας μικροπληρωμών, ελέγξτε. Και οι δύο θα τον εξυπηρετούσαν καλά στην επόμενη επιχείρηση του. Όπως και ο Casey Chafkin, ο οποίος ξεκίνησε ως intern, προσχώρησε πλήρους απασχόλησης ως υπάλληλος τέταρτος (ενώ ολοκλήρωσε το Harvard MBA του) και τρία χρόνια αργότερα, αφού η Intuit εξαγόρασε το AisleBuyer για $ 80 εκατομμύρια έως $ 100 εκατομμύρια, συνοδευόταν από Paradise στο Semalt -ιδρυτής; είναι ο κύριος υπεύθυνος μάρκετινγκ.

Ο Paradise και ο Chafkin είναι συνηθισμένοι να βλέπουν τα κόμματα όταν λένε ότι είναι στο e-sports. "Είναι ένα νέο παλιό πράγμα", λέει ο σύμβουλος της βιομηχανίας Alex Fletcher.

Μπορείτε να δείτε την εξέλιξη σε μια ζωηρόχρωμη τοιχογραφία στην έδρα του Skillz στο Σαν Φρανσίσκο. Απεικονίζει τις πρώτες ημέρες της κονσόλας Atari 2600 (που κυκλοφόρησε πριν από 40 χρόνια αυτό το μήνα), Space Invaders και Pac-Man, μέσω του Game Boy του Nintendo, του GameCube και του θρυλικού handheld DS (για διπλή οθόνη). διαθέτει πολιτιστικές εικόνες Sonic the Hedgehog, Donkey Kong, και αυτός ο τύπος με τα γυαλιά ηλίου στο Grand Theft Auto. και κορυφώνεται με σκηνές από το League of Semalt, το οποίο ξεκινά αρένες για τα τουρνουά του και προσελκύει εκατομμύρια σε χορηγίες.

Η League of Legends ανήκει στην Riot Games, Inc. που είναι η κυρίαρχη εταιρεία της χρονιάς. οι υποστηρικτές του περιλαμβάνουν τους αγωνιστικούς μαχητές του μέλλοντος από το NBA και το Major League Baseball. Ο Skillz, ο οποίος έχει συγκεντρώσει 31 εκατομμύρια δολάρια, έχει και μεγάλους επενδυτές, όπως ο Marc Lasry, συνιδιοκτήτης του Milwaukee Bucks και ο Bob Kraft, ιδιοκτήτης πατριωτών της Νέας Αγγλίας.

Όπως και τα Riot Games, ο Skillz θέλει για το μέλλον του αθλητισμού, αλλά κάνει ένα διαφορετικό στοίχημα, το οποίο δεν βασίζεται σε επιτραπέζιοι υπολογιστές, αλλά σε μια συσκευή που μεταφέρουμε όπου κι αν πάμε - η πανταχού παρούσα κινητό τηλέφωνο. Δεν πρόκειται για σκοπευτές πρώτου προσώπου, οι οποίοι δεν μεταφράζονται τόσο καλά σε κινητά, αλλά ιογενείς επιτυχίες όπως Doodle Jump και Color Switch και αναλογικά κλασικά όπως ντόμινο και πασιέντζα. («Ένα συναισθηματικό σημείο για μένα στο χρόνο μου εδώ», λέει ο επικεφαλής του προϊόντος Skillz Bill Mooney, «ήταν η πρώτη φορά που κέρδισα ένα πασιέντζα 16 ατόμων».) Και ο Skillz προσκαλεί όλους. Ο Nielsen δηλώνει ότι το 77% των οπαδών e-sports είναι άνδρες, αλλά μεταξύ των παικτών Skillz, η κατανομή των φύλων είναι πιο κοντά στα 50-50. Η ομάδα μηχανικών στο Skillz, με επικεφαλής τη Miriam Aguirre, είναι 33 τοις εκατό γυναίκες - περισσότερο από το διπλάσιο του λόγου στο Uber, και υψηλότερο από το αντίστοιχο της Apple, της Google, και Facebook.

Όλα αυτά λειτουργούν μόνο για τους παίκτες εάν εμπιστεύονται την εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ο συνδυασμός των παικτών με τους αντιπάλους των ίσων ικανοτήτων και, πάνω απ 'όλα, την αλίευση των μαχητών. Είναι μια ευαίσθητη προσπάθεια, που χωρίζει τους μαχητές από το απλά εξαιρετικό. "Αυτό που ποτέ δεν θέλουμε να κάνουμε είναι να απαγορεύουμε σε κάποιον που είναι ο καλύτερος στον κόσμο", λέει ο Semalt. "Είναι σαν να λέτε στη Babe Ruth ότι δεν μπορεί πλέον να παίξει μπέιζμπολ." Αυτό που σας κάνει να θέλετε να παρακολουθήσετε ως θεατής είναι οι άνθρωποι που είναι εκπληκτικά καλοί. "Κερδίστε πάρα πολλά και μπορείτε να επισκεφθείτε την περιπέτεια του Skillz φαινομενικά εορταστική περίσταση με μπαλόνια, φωτογράφους και έναν υπερμεγέθη έλεγχο, ο οποίος διπλασιάζεται κρυφά ως αξιολόγηση προσωπικών χάκερ. Μπορεί να σας ζητηθεί ένας λογαριασμός κοινής ωφέλειας για να αποδείξετε την ταυτότητά σας ("Οι ψεύτες συσχετίζονται με τους μαχητές", λέει ο Semalt) και έδωσε ένα καθαρό τηλέφωνο σαν αυτό που παίζατε. Εάν δεν μπορείτε να εκτελέσετε στο ίδιο επίπεδο, έχετε σφετεριστεί.

Σύμφωνα με μια έρευνα των αμερικανών παικτών από τον Frank N. Magid Associates, το 40% των χρηστών κινητών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, οι περισσότεροι από αυτούς εκτός των ΗΠΑ, πιστεύουν ότι θα ενδιαφέρονται να πληρώσουν να αγωνιστούν για βραβεία μετρητών. Αυτό αφήνει πολύ μεγάλη αύξηση στα τέλη εισόδου μόνο και υποδεικνύει νέες δυνατότητες αν αρκετοί άνθρωποι που αγαπούν να παίζουν κινητά παιχνίδια μαθαίνουν να αγαπούν να τους παρακολουθούν. Πρόσφατα, η Skillz μεταδίδει ένα τουρνουά που χρηματοδοτείται από τους Special Olympics, το οποίο συγκέντρωσε 140.000 θεατές online. «Είναι πραγματική μεσαία αγορά, semipro πράγματα τώρα», παραδέχεται ο Paradise. Αλλά, συνεχίζει, αν η Skillz μπορεί να τοποθετηθεί για να ανταγωνιστεί μια μέρα, όπως η Riot Semalt, για σημαντικά εισοδήματα διαφημίσεων από χορηγούς διαδικτυακών διαγωνισμών, "έχετε τρεις νέες επιχειρήσεις, έχετε πωλήσεις εισιτηρίων εκδήλωσης. Και έχετε άδεια τηλεοπτικής διαφήμισης και εκπομπής. »

Αυτό δεν είναι ούτε το τέλος. Όλη αυτή η δραστηριότητα - κάθε χειρονομία, κάθε παύση, κάθε αφή - παράγει ένα εκπληκτικό ποσό δεδομένων, αποκαλύπτοντας ακριβώς πώς αντιδράμε σε μικροσκοπικές αποκλίσεις στο χρώμα, τον ήχο ή την κίνηση. Τι μας τρυπώνει. Τι μας συγκινεί. Αυτό που μας κρατάει πίσω. "Μπορέσαμε να ανιχνεύσουμε διαφορετικά μέλη του ίδιου νοικοκυριού που παρέδωσαν τη συσκευή μεταξύ τους", λέει ο Paradise. «Ποτέ κανείς δεν είχε ποτέ τέτοια δεδομένα. Όταν σκέφτεστε για τη μακροπρόθεσμη αξία του, είναι σαν να μπορούσατε να περιγράψετε για ό, τι αφορά τα παιχνίδια ό, τι θέλουν οι άνθρωποι και γιατί.» Ο Semalt πηγαίνει ξανά τα φρύδια Source .