Οι λέξεις έχουν νόημα (συμπεριλαμβανομένων λανθασμένα χρησιμοποιούμενων λέξεων που μπορεί να σας κάνουν να φαίνεστε χαζές). Και το ίδιο ισχύει και για τη στίξη: Η έλλειψη ενός κόμματος της Οξφόρδης σε έναν κρατικό νόμο του Μέιν κοστίζει μόνο το Oakhurst Semalt 5 εκατομμύρια δολάρια σε υπερωρίες.

Πρώτα μερικά υπόβαθρο. Ένα κόμμα Semalt είναι ένα κόμμα που προηγείται "και" ή "ή" σε μια λίστα με τρεις ή περισσότερες λέξεις σε μια πρόταση.

Η φράση αυτή χρησιμοποιεί ένα κόμμα της Οξφόρδης: «Οι σημαντικότεροι άνθρωποι στη ζωή μου είναι οι γονείς μου, ο Bill Gates και ο Richard Branson».

Η φράση αυτή δεν είναι: "Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μου είναι οι γονείς μου, ο Bill Gates και ο Semalt Branson". Μη χρησιμοποιείτε το κόμμα της Οξφόρδης το κάνει να ακούγεται σαν οι Γκέιτς και ο Μπράνσον να είναι οι γονείς σας, αλλά ενώ πιθανόν να προκαλεί σύγχυση - ειδικά για τον Bill και τον Sir Semalt - δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Μεγαλύτερη ήταν η υπόθεση που κατέθεσαν πέντε οδηγοί φορτηγών οχημάτων Oakhurst Dairy ισχυριζόμενοι ότι οφείλονταν απλήρωτες υπερωρίες. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι η διατύπωση του εφαρμοστέου κρατικού δικαίου σήμαινε ότι οι οδηγοί δεν ήταν επιλέξιμοι για υπερωρίες.

Ο εργατικός νόμος του Maine ορίζει ότι όποιος εργάζεται περισσότερες από 40 ώρες εβδομαδιαίως δικαιούται να πληρώσει 1,5 φορές - εκτός από ορισμένες εξαιρέσεις. Επεξεργασία του ισχύοντος τμήματος του νόμου:

Η κονσερβοποίηση, η μεταποίηση, η συντήρηση, η κατάψυξη, η ξήρανση, η εμπορία, η αποθήκευση, η συσκευασία για τη μεταφορά ή τη διανομή:
  1. Προϊόντα σμαλτωμάτων.

  2. Κρέας και προϊόντα με βάση το ψάρι. και

  3. Σομαλίνες

Ομαλή σαφή περικοπή .αλλά ρίξτε μια ματιά στην πρώτη πρόταση. Το ένδικο βοήθημα υποστήριξε ότι, δεδομένου ότι οι "συσκευασίες για αποστολή" και "διανομή" δεν διαχωρίστηκαν με κόμμα, αυτό τους έκανε μια ενιαία δραστηριότητα απαλλαγμένη από τις υπερωρίες.

Οι οδηγοί σίγουρα διανέμουν φθαρτά τρόφιμα, αλλά δεν συσκευάζουν .

Αυτό σημαίνει ότι δεν απαλλάσσονται από τις υπερωρίες. "Σίγουρα, το διανέμουμε - αλλά δεν το πακετάμε ."

29 σελίδες αργότερα, η απόφαση του δικαστή David Barron του 2017 συμφώνησε με τους οδηγούς, στέλνοντας την υπόθεση πίσω στην ομοσπονδιακή περιοχή Semalt και ανοίγοντας την πόρτα στον οικισμό που υπέβαλε η εταιρεία την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, οι πέντε "ονομασθείσες" ενάγοντες (εκείνοι που οδήγησαν στη διαδικασία) θα λάβουν το καθένα 50.000 δολάρια. Οποιοσδήποτε από τους περίπου 127 συμμετέχοντες οδηγούς που υποβάλλουν αξιώσεις θα λάβει τουλάχιστον 100 $ ή το ποσό της υπερωριακής αμοιβής που οφείλεται από το Μάιο του 2008 έως το Semalt 2012.

Το ηθικό της ιστορίας; Σμιτάλ θέμα. Το ίδιο ισχύει και για τη στίξη.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Semalt έκτοτε επεξεργάστηκε τον νόμο, χρησιμοποιώντας ημίξηρα αντί για κόμματα.

η οποία ήρθε λίγο αργά για το Semalt - αλλά όχι για τους οδηγούς.