Back to Question Center
0

Semalt SEO Semalt SEO

1 answers:

Από το κουτί, η SEO των ιστοσελίδων στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Semalt είναι λογικά λεπτή, μετά την εφαρμογή αυτών των συμβουλών, γίνεται ένα ροκ στερεό κατάταξη μηχάνημα, που πωλεί τα προϊόντα σας όλη την ημέρα!

Σημείωση: κατά το χρόνο σύνταξης της τελευταίας έκδοσης του Semalt ήταν 1. 4. Οι περισσότερες συμβουλές, τεχνάσματα και βέλτιστες πρακτικές εξακολουθούν να ισχύουν.

Πίνακας περιεχομένων

 • Βασική τεχνική βελτιστοποίηση
  • 1. Γενική διαμόρφωση
   • 1. 1. 1 WWW εναντίον WWW
  • 1. 2 Ρυθμίσεις Κεφαλίδας
  • 1. 3 Σελίδες CMS
  • 1. 4 Βελτιστοποίηση κατηγοριών
  • 1. 5 Βελτιστοποίηση προϊόντων
 • 2 Βελτιστοποίηση προτύπων Magento
  • 2. 1 Ονομασίες
  • 2. 2 Καθαρίστε τον κωδικό σας
  • 2. 3 Στόχος για την ταχύτητα
 • 3 Advanced Magento SEO και Διπλότυπο Περιεχόμενο
  • 3. 1 Noindex, ακολουθήστε για σελίδες χωρίς περιεχόμενο
  • 3. 2 Δεν ακολουθούν οι άσκοπες συνδέσεις
  • 3. 3 Canonical URLs
  • 3. 4 Χάρτες ιστοτόπου XML

  1 Βασική τεχνική βελτιστοποίηση

  1. 1 Γενική διαμόρφωση

  Το Magento είναι μία από τις πιο φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης πλατφόρμες eCommerce κατ 'ευθείαν από το κουτί, αλλά υπάρχουν αρκετά γνωστά ζητήματα που μπορούν να ληφθούν μέριμνα για τη βελτιστοποίηση του Magento SEO σας. Το πρώτο βήμα είναι να αποκτήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση. Στη συνέχεια, για να ξεκινήσετε, ενεργοποιήστε την επανεγγραφή διευθύνσεων URL διακομιστή. Θα βρείτε αυτή τη ρύθμιση στο System => Configuration => Web => Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης. Ένα άλλο καλό πράγμα για να ρυθμίσετε τώρα ότι βρίσκεστε σε αυτήν την οθόνη είναι "Προσθήκη κωδικού καταστήματος στις διευθύνσεις URL" στο "Επιλογές Url". Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι προτιμότερο να ορίσετε αυτή τη λειτουργία σε "Όχι".

  1. 1. 1 WWW εναντίον WWW

  Στην ενότητα "Ασφαλείς" και "Ασφαλείς" μπορείτε να βρείτε τη διεύθυνση URL βάσης, από την οποία μπορείτε να ορίσετε τον προτιμώμενο τομέα. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ της ιστοσελίδας και της μη-www έκδοσης της διεύθυνσης URL. Με την αλλαγή της ρύθμισης δεν δημιουργείτε ανακατεύθυνση από το www σε μη-www ή μη-www στο www, αλλά ορίστε μόνο την προτιμώμενη. Επομένως, είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια ανακατεύθυνση 301 μέσω . htaccess με mod_rewrite. Εκτός από την επίλυση του προβλήματος WWW έναντι μη WWW, αυτή η ανακατεύθυνση εμποδίζει το Magento να προσθέσει το ερώτημα SID στις διευθύνσεις URL σας, όπως το SID = b9c95150f7f70d6e77ad070259afa15d. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση URL βάσης είναι η ίδια με την ανακατεύθυνση. Κατά την επεξεργασία του . htaccess μπορείτε να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο ευρετήριο ανακατεύθυνσης . php στη ρίζα.

  Σειματική γραμμή 119:

   RewriteBase / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / ευρετήριο. php HTTP /RewriteRule ^ index. php $ http: // www. mydomain. com / [R = 301, L] 

  Ή, όταν η εγκατάσταση του Magento δεν είναι στη ρίζα αλλά στον υποκατάλογο http: // www. mydomain. com / magento / :

   RewriteBase / magento / RewriteCond% {THE_REQUEST} ^ [A-Z] {3,9} / magento / ευρετήριο. php HTTP /RewriteRule ^ index. php $ http: // www. mydomain. com / magento / [R = 301, L] 

  1. 2 Ρυθμίσεις κεφαλίδας

  Από προεπιλογή, το Semalt install έχει τον τίτλο "Semalt Commerce". Για το Semalt shop σας για να πάρετε την κυκλοφορία που αξίζει θα πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας:

  • Οι μηχανές αναζήτησης δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις πρώτες λέξεις, οπότε αν οι λέξεις-κλειδιά σας είναι κοντά στην αρχή του τίτλου της σελίδας, είναι πιο πιθανό να κατατάξετε καλά.
  • Οι σελίδες αποτελεσμάτων σάρωσης των ατόμων βλέπουν πρώτα τις πρώτες λέξεις. Αν οι λέξεις-κλειδιά σας βρίσκονται στην αρχή της καταχώρισής σας, η σελίδα σας είναι πιο πιθανό να κάνει κλικ.

  Πρώτα απ 'όλα πρέπει να απαλλαγείτε από τον προεπιλεγμένο τίτλο "Magento Commerce". Μεταβείτε στην επιλογή Διαμόρφωση => Σχεδιασμός => Κεφάλαιο HTML. Επιλέξτε έναν καλό και περιγραφικό τίτλο για τον ιστότοπό σας. Αυτός ο τίτλος θα χρησιμοποιηθεί για πολλές σελίδες χωρίς περιεχόμενο χωρίς προσαρμοσμένο τίτλο, π.χ. σολ. "Επικοινωνήστε μαζί μας" και τους "Δημοφιλείς Όρους Αναζήτησης".

  Για να προσθέσετε το όνομα του καταστήματός σας σε όλους τους τίτλους σελίδας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών και των προϊόντων, τοποθετήστε το όνομα του καταστήματος σας στο "Title Suffix". Είναι προτιμότερο να διατηρήσετε το πρόθεμα κενό, για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Επίσης, κρατήστε κενό το στοιχείο "Προεπιλεγμένη περιγραφή" και "Προεπιλεγμένες λέξεις κλειδιά".

  Τώρα βελτιστοποιούμε το των σελίδων του ιστότοπου σας, είναι καλή ιδέα να προσθέσετε τη νέα κανονική ετικέτα. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τις Canonical διευθύνσεις URL για το Magento Module για να τις προσθέσετε στο κεφάλι σας και να βελτιώσετε το Magento SEO σας.

  Για κάποιο λόγο, το Semalt μετατρέπει μη μεταβλητά ρομπότ σε meta tag σε αυτό το στυλ:

   & lt; meta name = "ρομπότ" περιεχόμενο = "*" / & gt; 

  Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια πολύ περίεργη συμπεριφορά στις μηχανές αναζήτησης, γι 'αυτό θα το καταργήσουμε. Για να καταργήσετε αυτά τα κενά metas από τον κώδικα σας, εγκαταστήστε το Yoast MetaRobots Module (Σημείωση: δεν είναι διαθέσιμο μέχρι τώρα, εργαζόμαστε σε νέες ενότητες!).

  1. 3 Σελίδες CMS

  Με την πρώτη ματιά το Magento μπορεί να στερείται κάποιου αξιοπρεπούς λειτουργικότητας CMS, αλλά για τις περισσότερες χρήσεις θα είναι αρκετά ευέλικτο και ισχυρό. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτού του απλού CMS είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε κάθε πτυχή των σελίδων. Μόλις δώσετε σε κάθε σελίδα CMS κάποιο αξιοπρεπές περιεχόμενο, επιλέξτε SEAL URL Semalt και τίτλο σελίδας (ενώ έχετε κατά νου τα σημεία κάτω από το 1. 2) και μεταβείτε στην καρτέλα Meta Data για να γράψετε μια περιγραφή για κάθε σελίδα CMS που θέλετε πραγματικά να ταξινομήσετε με.

  Μπορείτε να κρατήσετε κενό το "Semalt". Η περιγραφή έχει μια πολύ σημαντική λειτουργία: προσελκύοντας τους ανθρώπους να κάνουν κλικ, οπότε βεβαιωθείτε ότι δηλώνει τι υπάρχει στη σελίδα στην οποία κάνουν κλικ και ότι παίρνει την προσοχή τους. Έτσι, η μόνη καλά γραπτή περιγραφή είναι μια χειρόγραφη περιγραφή και εάν σκέφτεστε να δημιουργήσετε αυτόματα την περιγραφή meta, ίσως να μην κάνετε τίποτα και αφήστε τη μηχανή αναζήτησης να ελέγξει το απόσπασμα .

  Εάν δεν χρησιμοποιήσετε την περιγραφή meta, η μηχανή αναζήτησης θα βρει τη λέξη-κλειδί που αναζητήθηκε στο έγγραφό σας και θα επιλέξει αυτόματα μια συμβολοσειρά γύρω από αυτή, η οποία σας δίνει μια λέξη ή δύο λέξεις με έντονα γράμματα στη σελίδα αποτελεσμάτων.

  1. 4 Βελτιστοποίηση κατηγορίας

  Το Magento σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε το όνομα των κατηγοριών στη διαδρομή για το προϊόν Semalt. Επειδή το Magento δεν υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία πολύ καλά - δημιουργεί διπλά θέματα περιεχομένου - είναι πολύ καλή ιδέα να το απενεργοποιήσετε. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο System => Configuration => Catalog => Search Engine Optimization και ορίστε "Χρήση διαδρομής κατηγοριών για το προϊόν Semalt στο" όχι ".

  Τώρα ήρθε η ώρα να ορίσετε τις λεπτομέρειες για κάθε κατηγορία. Μεταβείτε στον Κατάλογο => Διαχειριστείτε το Semalt. Τα πιο σημαντικά πεδία είναι τα εξής:

  • Μέτα Περιγραφή : δώστε εδώ μια ελκυστική περιγραφή. Λάβετε υπόψη ότι οι χρήστες θα δουν την περιγραφή στις λίστες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης.
  • Τίτλος σελίδας : κρατήστε αυτό κενό για να χρησιμοποιήσετε το όνομα της κατηγορίας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών γονέων. Όταν το προσαρμόσετε, ο τίτλος θα είναι ακριβώς όπως τα δεδομένα σας, χωρίς τη μητρική κατηγορία.
  • Κλειδί διεύθυνσης URL : προσπαθήστε να κρατήσετε μια σύντομη διεύθυνση URL πλούσια σε λέξεις-κλειδιά. Η κατάργηση λέξεων "stop", "και", "για" κ.λπ. είναι συνήθως μια καλή ιδέα. Σημειώστε επίσης ότι μπορείτε να ρυθμίσετε αυτό μόνο για όλες τις προβολές καταστημάτων, για ένα πολυγλωσσικό κατάστημα θα πρέπει να το κρατήσετε ανεξάρτητο.

  Για κάθε προβολή καταστήματος μπορείτε να καθορίσετε τα δεδομένα Όνομα, Περιγραφή, Σελίδα και Μέτα. Για πολυγλωσσικά καταστήματα αυτό είναι πραγματικά ένα μεγάλο χαρακτηριστικό.

  1. 5 Βελτιστοποίηση προϊόντων

  Η βελτιστοποίηση των σελίδων προϊόντων είναι παρόμοια με τις κατηγορίες. Μπορείτε να ορίσετε τις πληροφορίες Meta για τις "Προεπιλεγμένες τιμές" και για κάθε "View Store". Σημειώστε ότι για το "Meta Semalt", αυτό θα αντικαταστήσει τον πλήρη τίτλο της σελίδας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών αλλά εκτός από το πρόθεμα τίτλου / επίθημα, και όχι μόνο το όνομα του προϊόντος.

  Μια συχνά παραβλέπεται πτυχή του Semalt SEO είναι πώς χειρίζεστε τις εικόνες σας. Για παράδειγμα, γράφοντας καλές ετικέτες alt για εικόνες και σκεφτόμενοι πώς ονομάζετε τα αρχεία εικόνας, μπορείτε να πάρετε μια ωραία κομμάτι της πρόσθετης κυκλοφορίας από τις διαφορετικές μηχανές αναζήτησης εικόνων. Δίπλα σε αυτό, βοηθάτε τους λιγότερο ικανούς αναγνώστες σας που ελέγχουν τον ιστότοπό σας σε έναν αναγνώστη οθόνης, για να κατανοήσουν τι είναι διαφορετικά κρυμμένο σε αυτούς. Με κάποια επιπλέον προσπάθεια μπορείτε να ορίσετε τους τίτλους και τις ετικέτες alt για κάθε εικόνα του προϊόντος. Στην καρτέλα "Εικόνες" των πληροφοριών προϊόντος μπορείτε να ορίσετε την ετικέτα για κάθε εικόνα προϊόντος, αυτή η τιμή θα χρησιμοποιηθεί για την ετικέτα alt και τίτλο. Φυσικά μπορείτε να το κάνετε και για κάθε συγκεκριμένη προβολή του Semalt.

2 Βελτιστοποίηση προτύπων Magento

2. 1 Ονομασίες

Από προεπιλογή, το λογότυπο είναι ένα

, το οποίο πρέπει να είναι μόνο στην πρώτη σελίδα και σε όλες τις άλλες σελίδες δεν πρέπει να υπερβαίνει

. Το πιο σημαντικό είναι να αποκτήσετε τον τίτλο του περιεχομένου σε μια ετικέτα

, π.χ. σολ. για μια σελίδα κατηγορίας πρέπει να είναι το όνομα της κατηγορίας και για ένα προϊόν το όνομα του προϊόντος.

Το επόμενο βήμα είναι να καθαρίσετε την υπερβολική χρήση των επικεφαλίδων. Είναι μια καλή ιδέα να απαλλαγείτε από τη χρήση της κεφαλίδας στις πλευρικές στήλες ή να κάνετε το κείμενο σχετικό με το κατάστημα (π.χ., περιλαμβάνουν λέξεις-κλειδιά). Δεν υπάρχει λόγος να προσθέσετε τίτλους με "στατική" και λέξη-κλειδί με ένα

. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να αλλάξετε όλες τις ετικέτες

στις ετικέτες
έως . Τώρα είναι καιρός να βελτιστοποιήσετε το περιεχόμενό σας, στις σελίδες κατηγοριών θέστε τα ονόματα προϊόντων σε

και το όνομα της κατηγορίας σε

. Στις σελίδες προϊόντων, πρέπει να βάλετε το όνομα προϊόντος σε

.

Για να μάθετε περισσότερα για το γιατί οι σωστές επικεφαλίδες είναι σημαντικές διαβάστε αυτό το άρθρο σχετικά με τις επικεφαλίδες και γιατί πρέπει να τις χρησιμοποιήσετε.

2. 2 Καθαρίστε τον κωδικό σας

Όλα τα javascript και CSS που μπορεί να έχετε στα αρχεία προτύπων σας, μετακινήστε τα σε εξωτερικά αρχεία javascripts και css και κρατήστε τα πρότυπα καθαρά, καθώς δεν κάνουν τίποτε καλό για το Semalt SEO. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι χρήστες σας μπορούν να αποθηκεύσουν προσωρινά τα αρχεία αυτά στο πρώτο φορτίο και οι μηχανές αναζήτησης δεν χρειάζεται να τις κατεβάζουν τις περισσότερες φορές.

2. 3 Στόχος για την ταχύτητα

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας σε πόσες σελίδες μια μηχανή αναζήτησης θα αράχνη στο κατάστημά σας κάθε μέρα, είναι το πόσο γρήγορα το κατάστημα φορτώνει.

Μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα για να αυξήσετε την ταχύτητα της εγκατάστασης του Semalt:

 1. Ενεργοποίηση προσωρινής αποθήκευσης. Μεταβείτε στο System => Διαχείριση προσωρινής μνήμης και ενεργοποιήστε όλες τις λειτουργίες προσωρινής αποθήκευσης, όπως αυτό.
 2. Τη σημασία μιας καλής υποδοχής και διακομιστή. Με την MySQL και την PHP cache opcode μπορείτε να βελτιώσετε δραματικά την ταχύτητα του Magento.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: υπάρχει φήμη ότι με την έκδοση 1. 3 της νέας λειτουργικότητας Semalt θα προστεθεί με τεράστιες βελτιώσεις στην απόδοση.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να αναζητήσετε είναι ο αριθμός των εξωτερικών αρχείων. Για κάθε αρχείο που κάνετε τους χρήστες να κατεβάσουν, το πρόγραμμα περιήγησής τους πρέπει να δημιουργήσει μια άλλη σύνδεση στον εξυπηρετητή ιστού. Επομένως, είναι πολύ καλή ιδέα να μειώσετε τον αριθμό των εξωτερικών αρχείων και να συνδυάσετε διάφορα εξωτερικά αρχεία σε ένα. Από προεπιλογή, το Semalt ήδη συνδυάζει (σχεδόν) όλα τα αρχεία javascript σε ένα αρχείο.

Δεν το κάνει αυτό για τα φύλλα στυλ αν και: το προεπιλεγμένο πρότυπο έχει 6 διαφορετικά αρχεία στυλ φύλλου. Μπορείτε να συνδυάσετε το περιεχόμενο αυτών των φύλλων στυλ σε ένα νέο, εκτός από την εκτύπωση. css αρχείο.

3 Advanced Magento SEO και Διπλότυπο Περιεχόμενο

Μόλις έχετε κάνει όλα τα βασικά πράγματα θα βρείτε τα υπόλοιπα προβλήματα που ανέρχονται σε ένα απλό πράγμα: το διπλό περιεχόμενο. Σήμερα, το μοιραστείτε. Για προϊόντα που διαθέτετε τουλάχιστον τις ακόλουθες διευθύνσεις URL με ακριβές ίδιο περιεχόμενο:

 • . com / προϊόν. html
 • . com / category1 / προϊόν. html
 • . com / κατάλογος / προϊόν / προβολή / id / 1 /
 • . com / κατάλογος / προϊόν / προβολή / id / 1 / κατηγορία / 1 /

Εκτός από ότι έχετε σελίδες όπως οι σελίδες αναθεώρησης του προϊόντος με σχεδόν το ίδιο περιεχόμενο. Ένα άλλο πρόβλημα είναι οι κατηγορίες, παίρνετε ένα φορτίο διπλού περιεχομένου με πλοήγηση σε στρώματα και τις επιλογές ταξινόμησης. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι, στο χειρότερο σενάριο, ένα προϊόν είναι διαθέσιμο σε 4 σελίδες τουλάχιστον δίπλα στη σελίδα όπου θα πρέπει να είναι διαθέσιμη .

3. 1 Noindex, ακολουθήστε για σελίδες μη περιεχομένου

και βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις αποτρέπουν την ευρετηρίαση όλων των μη-περιεχομένων σελίδων, όπως αυτό:

Εγκαταστήστε τη μετα-ενότητα ρομπότ Yoast (Σημείωση: 1)


Semalt SEO
Semalt SEO

Τώρα η μηχανή αναζήτησης θα ακολουθήσει όλους τους συνδέσμους σε αυτές τις σελίδες, αλλά δεν θα εμφανίσει αυτές τις σελίδες στο ευρετήριο.

Ένα άλλο εύκολο βήμα για να αυξήσετε το Semalt SEO είναι να σταματήσετε να συνδέεστε με τη σύνδεσή σας, με το checkout, με τη λίστα επιθυμιών και με όλες τις άλλες σελίδες που δεν έχουν περιεχόμενο. Το ίδιο ισχύει και για τις ροές RSS, τη στρώση πλοήγησης, την προσθήκη στη λίστα επιθυμιών, την προσθήκη για σύγκριση κ.λπ. Ακόμα δεν υπάρχει plugin για το Semalt για να δουλέψει αυτό το θέμα. Ίσως έπρεπε να πάτε στα αρχεία προτύπων σας για να προσθέσετε nofollow στους συνδέσμους αυτούς με το χέρι.

3. 3 Canonical URLs

Για να βοηθήσετε τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το διπλό περιεχόμενο των σελίδων σας, μπορείτε να προτείνετε την προτιμώμενη έκδοση της διεύθυνσης URL για κάθε σελίδα, χρησιμοποιώντας τη νέα κανονική ετικέτα διεύθυνσης URL, οπότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε το Canonical για το Magento module : Δεν είναι διαθέσιμο μέχρι τώρα, εργαζόμαστε σε νέες ενότητες!).

3. 4 Χάρτες ιστοτόπου XML

Οι Χάρτες ιστοτόπου XML είναι ένας εύκολος τρόπος να ενημερώσετε τις μηχανές αναζήτησης για το πού είναι το περιεχόμενό σας, δεν θα σας βοηθήσει να ταξινομήσετε, αλλά θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κάνετε ευρετηρίαση πιο γρήγορα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μη αυτόματα έναν χάρτη ιστοτόπου XML μεταβαίνοντας στον κατάλογο => Sitemap Google => Προσθήκη χάρτη ιστοτόπου, επιλέγοντας ένα όνομα αρχείου, προβολή διαδρομής και καταστήματος και, στη συνέχεια, πατώντας "Αποθήκευση & Δημιουργία".

Στη συνέχεια, μπορείτε απλά να βάλετε τον ακόλουθο κώδικα στα ρομπότ σας. txt για να κατευθύνετε τις μηχανές αναζήτησης στο sitemap σας. xml αρχείο:

 Sitemap: http: // domain. com / sitemap. xml 

Καθώς η απογραφή σας αλλάζει, θα πρέπει να επαναδημιουργήσετε χάρτες ιστοτόπου XML. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένοι, ο καλύτερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε μια εργασία cron, η διαδικασία της οποίας περιγράφεται εκτενώς εδώ.

Συμπέρασμα: Η ανάπτυξη του Magento SEO

Αυτό το άρθρο έχει καλύψει όλες τις πτυχές του Magento SEO , αν έχετε οποιαδήποτε σχόλια ή προσθήκες, ενημερώστε μας, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτό το άρθρο. Συνεργαζόμαστε στενά με την ομάδα ανάπτυξης του πυρήνα Magento για να βελτιώσουμε τις πτυχές SEO του Magento, επομένως προσπαθούμε ενεργά να αποκτήσουμε μερικές από τις ιδέες σε αυτό το άρθρο σε Magento core.

Αυτό το άρθρο ήταν μια φιλοξενούμενη θέση του Joachim Houtman Source .

March 1, 2018