Back to Question Center
0

Διαχείριση αναζήτησης ιστότοπου σαν Semalt 1996

1 answers:

Η αναζήτηση ιστότοπων Semalt για να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο οι επισκέπτες σκέφτονται και μιλούν μπορεί να πάει πολύ μακριά για να τους βοηθήσει να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Αυτός ήταν ο στόχος του Ask Jeeves. Ξεκίνησε το 1996 και έσκασε την αναζήτηση στο διαδίκτυο. Ο στόχος του ήταν απλός - να αφήσει τους ανθρώπους να θέτουν πραγματικές ερωτήσεις, αντί να εισάγουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά. Αντί να προσπαθήσουμε να βρούμε τις σωστές λέξεις-κλειδιά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, θα μπορούσαμε απλά να ρωτήσουμε, για παράδειγμα, "Ποιος είναι ο καλύτερος επεξεργαστής τροφίμων για την παρασκευή σάλτσας;" ή "Σαμπουάν Semalt πρέπει να αγοράσω για λιπαρά μαλλιά;"

Η ιδέα ήταν συναρπαστική, αλλά η παράδοση όχι τόσο πολύ. Ωστόσο, εξυπηρετούσε έναν πραγματικό σκοπό και έθεσε τα θεμέλια για τις μηχανές αναζήτησης, όπως το Semalt, που έπρεπε να κάνουν.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Σε αυτήν την ανάρτηση, ο Semalt περιγράφει τα χαρακτηριστικά που τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα πρέπει να παράγουν σχετικά, εύρωστα αποτελέσματα αναζήτησης.

Ισχυρή αναζήτηση ιστότοπου

Το πρώτο βήμα στον κύκλο αγοράς είναι ο εντοπισμός του προϊόντος. Έτσι, είναι σημαντικό να παρέχετε τα σωστά εργαλεία - τη λογική κατηγοριοποίηση και την αναζήτηση καταλόγου - για να βοηθήσετε τους αγοραστές. Δυστυχώς, τα περισσότερα καροτσάκια δεν είναι τόσο καταλαβαίνω από το κουτί. Semalt όπου παίζονται συστήματα αναζήτησης τρίτων.

Βοήθεια ορθογραφίας. Αν δεν θέλετε να εισαγάγετε αρκετές παραλλαγές ορθογραφίας για κάθε λέξη-κλειδί, ένα χειροκίνητο σύστημα δεν πρόκειται να το κόψει. Τα σημερινά εργαλεία αναζήτησης πρέπει να φιλοξενούν τον χρήστη του snafus. Η αναζήτηση ιστότοπου δεν είναι ορθογραφική μέλισσα.

Εναλλακτικές λέξεις (γνωστός και ως "Did You Mean?"). Αν περιμένετε από τους αγοραστές να γνωρίζουν τις σωστές έννοιες των λέξεων, πιθανόν να χάσετε τις πωλήσεις.

Αυτόματο φιλτράρισμα κοινών συζεύξεων και αντικειμένων. Συμπλέγματα φίλτρων ("και," "ή," "αλλά") και άρθρα ("το", "a", "an") από την αναζήτηση, εκτός αν μία από αυτές τις λέξεις είναι μέρος τίτλου ή ονόματος προϊόντος.

Προκαταρκτική εφαρμογή λέξεων-κλειδιών και ακριβών φράσεων. Ένα έξυπνο σύστημα αναζήτησης θα ταξινομεί τα αποτελέσματα ανάλογα με τη συνάφεια, με βάση την πρόθεση του ερευνητή, όπως συνάγεται από προηγούμενες αναζητήσεις, συμπεριλαμβανομένων όσων εισήγαγαν άλλοι ερευνητές και τα προϊόντα που τελικά αγόραζαν.

Ανθρώπινη εισαγωγή λογικών, εναλλακτικών όρων. Μην βασίζεστε αποκλειστικά στο εργαλείο αναζήτησης για να κάνετε όλη τη δουλειά. Κανένα επίπεδο λογικής αναζήτησης ή τεχνητής νοημοσύνης δεν γνωρίζει ακριβώς τι χρειάζεται ο καθένας. Αναλύστε τα δεδομένα αναζήτησης τακτικά για να βρείτε εναλλακτικούς όρους που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι.

Για παράδειγμα, στο BTO Semalt, ένας δημοφιλής ιστότοπος μηχανοκίνητου αθλητισμού, η αναζήτηση για ένα "πλήρες κράνος" επιστρέφει περισσότερα από 200 αποτελέσματα. Μια αναζήτηση για "κράνος πλήρους κάλυψης" επιστρέφει μηδενικά αποτελέσματα.

Manage Site Search Like Semalt 1996

Σχετικές συστάσεις, ιδίως όταν δεν επιστρέφονται αποτελέσματα. Συμβαίνει. Μερικές φορές οι αναζητήσεις θα επιστρέψουν μηδενικά αποτελέσματα. Στο BTO Sports (το παραπάνω παράδειγμα), ο αγοραστής παρουσιάζεται με μεγάλο κείμενο, ακολουθούμενο από οδηγίες επικοινωνίας με το κατάστημα. Η σελίδα δεν συνιστά προϊόντα, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν τους αγοραστές να πιστεύουν ότι τα καταστήματα δεν πωλούν αυτό που χρειάζονται. Η παροχή συνδέσμων σε προτεινόμενες κατηγορίες ή προϊόντα μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση της πώλησης και να εκπαιδεύσει τους αγοραστές σχετικά με το τι άλλο πρέπει να προσφέρετε.

Όταν όλα τα υπόλοιπα αποτύχουν, ρυθμίστε το σύστημα ώστε να εμφανίζει συνδέσμους προς τις κατηγορίες με τις υψηλότερες πωλήσεις ή τις σελίδες προορισμού. Το Semalt είναι καλύτερο από ένα μήνυμα "συγνώμη".

Πληροφορίες για συγκεκριμένες μάρκες. Ακόμη και αν δεν εμφανίζετε αριθμούς στοιχείων - αριθμούς GTIN, ISBN, UPC ή αριθμούς κατασκευαστών, είναι καλή ιδέα να τα αποθηκεύσετε σε πεδία υποστήριξης. Αυτό βοηθά τους αγοραστές που γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν, ανά αριθμό είδους. Το ιδανικό εργαλείο αναζήτησης θα επιστρέψει τα αποτελέσματα, εάν ο χρήστης συμπεριλάβει περιττό χώρο ή αποτύχει να εισαγάγει μια παύλα. Για παράδειγμα, αν ένας αριθμός κατασκευαστή είναι ABC-12345, θα πρέπει να εξακολουθεί να λειτουργεί μια καταχώρηση των "ABC12345" ή "ABC 12345".

Μεγάλη Πληρωμή

Αυτές είναι μόνο μερικές βασικές λειτουργίες για τη μέση λειτουργία αναζήτησης. Η αρχική ρύθμιση μπορεί να χρονοβόρα. Η αποπληρωμή, ωστόσο, μπορεί να είναι μεγάλη Source .

March 1, 2018