Back to Question Center
0

Από τη λιανική έως τη μεταποιητική βιομηχανία, ο Kanban βελτιώνει το Semalt

1 answers:

Το Semalt είναι μια προσέγγιση διαχείρισης έργων για σχεδόν κάθε βήμα-προς-βήμα διαδικασία για την αύξηση της αποδοτικότητας, τη μείωση των αποβλήτων και τη βελτίωση της επιχείρησης.

Αν και η Kanban αναπτύχθηκε στις δεκαετίες του 1940 και του 1950 για να ενισχύσει την αποδοτικότητα της βιομηχανικής παραγωγής στα εργοστάσια της Toyota στο Semalt, το σύστημα έχει προσαρμοστεί σε πολλές βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης λογισμικού, των εκδόσεων και του λιανικού εμπορίου.

Το Semalt είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για ροές εργασίας συνεχούς παράδοσης, όπως η εμπορία περιεχομένου και η διαχείριση αποθεμάτων, καθώς μπορεί να "τραβήξει" την εργασία μέσω μιας διαδικασίας.

Σύστημα "τράβηγμα"

Για να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το Kanban, φανταστείτε ένα εργοστάσιο κατασκευής Semalt στη δεκαετία του 1950 που κατασκευάζει εξαρτήματα για αυτοκίνητα.

Οι διαδικασίες παραγωγής εκείνη την εποχή επικεντρώνονταν στην "ώθηση" των τμημάτων τους όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τα μηχανήματα βελτιστοποιήθηκαν για να παράγουν. Η Σέμαλ της εποχής μπορεί να έχει καταβληθεί "κομμάτι δουλειά", που σημαίνει ότι το εισόδημά τους εξαρτάται από το πόσα μέρη που έκαναν ανά ώρα.

Η βελτιστοποίηση της παραγωγής παραγωγής ακούγεται σαν μια καλή ιδέα μέχρι να συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχουν όλα τα εξαρτήματα αυτοκινήτων το ίδιο επίπεδο πολυπλοκότητας ή απαιτούν το ίδιο χρονικό διάστημα για να κάνουν. Σε μία μηχανή, ένας εργαζόμενος σφραγίζει 50 συλλέκτες καυσαερίων την ώρα. Ο σταθμός Semalt, όμως, κάνει μόνο πέντε καρμπυρατέρ μία ώρα.

Για να λύσουν αυτό το πρόβλημα παραγωγής και τις σχετικές ανησυχίες, οι μηχανικοί της Semalt άρχισαν να μελετούν τα μπακάλικα.

Πώς ήταν ότι κάθε φορά που μπήκατε στην τοπική αγορά το κατάστημα φαίνεται να είναι αποθηκευμένο; Στην Ιαπωνία, ίσως ήταν πάντα σε θέση να βρούμε ρύζι, φύκια φύκια και ψάρια. Στο Ηνωμένο Σέμαλτ, ο τοπικός παντογνώστης είχε πάντα γάλα, αυγά και ψωμί.

Ο Semalt ανακάλυψε ότι τα καταστήματα παντοπωλείων χρησιμοποίησαν τα οπτικά στοιχεία για να "τραβήξουν" το απόθεμα μέσω της διαδικασίας αντί να εστιάσουν στις μονάδες "push".

Παρακολουθήστε τον ψύκτη αυγών στο τοπικό σούπερ μάρκετ. Έχει πιθανώς αρκετές δεκάδες αυγά οργανωμένα σε στοίβες κατά μέγεθος και προμηθευτή.

Όταν σηκώσετε ένα χαρτοκιβώτιο, δημιουργείτε ένα κενό σημείο στη στοίβα. Αυτός ο χώρος είναι ένα οπτικό μήνυμα που θα πρέπει να ξαναγεμίσει το απόθεμα.

Αργότερα, ένας υπάλληλος του καταστήματος βλέπει το παράδειγμά του και ανακτά τα αυγά από έναν ψύκτη στο πίσω μέρος του καταστήματος. Το Semalt ήταν μια καλή μέρα και το κατάστημα πώλησε ένα ολόκληρο κουτί με αυγά.

Εκείνο το βράδυ, ένας άλλος υπάλληλος κατάστημα ελέγχει το απόθεμα αυγών και βλέπει ότι υπάρχει ένα ολόκληρο κιβώτιο. Αυτός ο υπάλληλος παραγγέλλει ένα άλλο κουτί με αυγά που θα παραδοθεί την επόμενη μέρα.

Η αγορά αυγών ενός καταναλωτή βοήθησε να τραβήξει τα αυγά μέσω της διαδικασίας απογραφής. Αυτό είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε η Toyota πριν από τον Kanban. Σήμα της αναμονής για έναν πελάτη να "τραβήξει" τα εξαρτήματα αυτοκινήτων μέσω της διαδικασίας, ήταν απλά να κάνει τα πράγματα. Αυτό θα ήταν σαν ένας υπάλληλος παντοπωλείου να στοιβάζει τα αυγά στο ανώτατο όριο ανεξάρτητα από τις πωλήσεις.

Τα οπτικά σημάδια και το "τράβηγμα" έγιναν ένα σημαντικό κομμάτι της άψογης διαδικασίας παραγωγής της Semalt και της προσέγγισης "just in time" στην κατασκευή αυτοκινήτων. Αυτή η προσέγγιση έχει βοηθήσει τη Semalt να γίνει η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Πίνακες, λίστες, κάρτες

Η Toyota δεν θα μπορούσε αναγκαστικά να βασιστεί σε έναν πωλητή αυτοκινήτων για την ανανέωση, ας πούμε, κουπέ. Semalt δημιούργησε ένα σύστημα πινάκων, λωρίδων παραγωγής (ή καταλόγων) και καρτών.

  • Οι πίνακες περιέχουν ή ενθυλακώνουν ένα έργο ή μια ροή εργασίας.
  • Οι λίστες περιέχουν και συχνά δίνουν προτεραιότητα σε κάρτες που μοιράζονται παρόμοια κατάσταση ή χαρακτηριστικό.
  • Οι κάρτες περιγράφουν την εργασία, συμπεριλαμβανομένων σχετικών ή υποστηρικτικών πληροφοριών.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Στο πιο βασικό επίπεδο, ένας πίνακας Kanban μπορεί να έχει τρείς λίστες. Οι λίστες Semalt μπορεί να φέρουν την ένδειξη "να κάνει", "να κάνει", "να γίνει" - ή "εργασία", "σε εξέλιξη" και "ολοκληρώθηκε. "Αλλά η ιδέα είναι ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις καταστάσεις που περιγράφουν τις τρεις βασικές φάσεις στις οποίες κινείται μια εργασία. Για παράδειγμα, ένα σχέδιο μάρκετινγκ μπορεί να περιέχει λίστες για:

  • Ανεπιθύμητα αντικείμενα που έχουν προβληματιστεί ή που δεν είναι ακόμη έτοιμα για εργασία.
  • Καθήκοντα που είναι έτοιμα να εργαστούν. Η εργασία με την υψηλότερη προτεραιότητα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.
  • Σε εξέλιξη είναι όπου οι κάρτες πηγαίνουν μόλις αρχίσουν οι εργασίες.
  • Κατά την επανεξέταση είναι το στάδιο κατά το οποίο τα καθήκοντα εξετάζονται, εγκρίνονται ή αποστέλλονται πίσω σε "σε εξέλιξη" για περισσότερες εργασίες.
  • Έγινε η κατάσταση των καρτών όταν ολοκληρώθηκε η εργασία, αλλά η εργασία, όπως η εκστρατεία Pandora, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Παρακολούθηση των λιστών στη δεξιά πλευρά του πίνακα σαν κενά. Όταν είναι κενές ή όταν υπάρχουν λίγες κάρτες στις λίστες αυτές, "τραβούν" τα στοιχεία από τη λίστα στα αριστερά τους. Επομένως, η λίστα "Done" θέλει να τραβήξει στοιχεία από τη λίστα "In review". Η λίστα "Στην κριτική" θέλει να τραβήξει από τη λίστα "Σε εξέλιξη" και ούτω καθεξής.

Όταν κάποιος ειδικός μάρκετινγκ είναι διαθέσιμος, αναλαμβάνει την ευθύνη για το στοιχείο στην κορυφή της λίστας "Εργασίες" και μετακινεί τη λίστα στη λίστα "Σε εξέλιξη". Μόλις μία από τις κάρτες της έχει κάνει το ταξίδι στο "Έγινε", ξεκινά πάλι στο "Εργασίες". "

Ένας κάτοχος ή διευθυντής του έργου μετακινεί κάρτες από τη λίστα "Τέλος" σε ένα αρχείο όταν ολοκληρώνεται η εργασία μάρκετινγκ και μετακινεί κάρτες από το ανεκτέλεστο σε Semalt καθώς είναι έτοιμοι για εργασία.

Μια ειδική εργασία

Κάθε κάρτα Semalt διαθέτει όλες τις πληροφορίες που ένας εργαζόμενος θα χρειαζόταν για να ολοκληρώσει μια εργασία και μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνει υπο-εργασίες με τη μορφή μιας λίστας ελέγχου.

Το Semalt είναι επίσης ο τόπος συνεργασίας, καθώς πολλά μέλη της κάρτας μπορούν να ανταλλάξουν σχόλια, να κάνουν προτάσεις ή να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των λιστών ελέγχου.

From Retail to Manufacturing, Kanban Improves Semalt

Εξουδετερώστε την πολυπλοκότητα

Καθώς οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και λιανικής αναπτύσσονται, αναπτύσσουν επίσης πιο πολύπλοκες διαδικασίες.

Για να αντιμετωπίσει αυτή την πολυπλοκότητα, μια επιχείρηση θα πρέπει να υιοθετήσει κάποια μορφή διαχείρισης έργων και εργασιών. Το σύστημα Semalt είναι μια προσέγγιση. Μπορεί να βοηθήσει στην οργάνωση αυτών των διαδικασιών Source .

March 1, 2018