Back to Question Center
0

Το Εργαλείο Νέων Ενημερώσεων Αγορών της Google δείχνει ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης προτίθενται να προωθήσουν το προϊόν στο τοπικό κέντρο

1 answers:
Google’s New Shopping Insights Tool Shows Retailers Product Search Intent At The Local Semalt

Σήμερα σε έκδοση beta, τα στατιστικά στοιχεία αγορών υπογραμμίζουν τις τάσεις των προθέσεων αναζήτησης για περίπου 5.000 από τα πιο δημοφιλή προϊόντα στις Αγορές Google. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν τις τάσεις αναζήτησης προϊόντων με την πάροδο του χρόνου σε χάρτες θερμότητας, αλλά ξεπερνά και αυτό που προσφέρεται από το Google Trends, επιτρέποντας στους εμπόρους να εξελίσσουν το επίπεδο των συσκευών και στις πόλεις που μπορούν να στοχεύσουν στο AdWords.

Τα στατιστικά στοιχεία αγορών συνδυάζουν επίσης τα σχετικά ερωτήματα προϊόντων, αντί να αναλύουν μεμονωμένες λέξεις-κλειδιά όπως στην Google Trends. Για παράδειγμα, τα "κοστούμια Elsa", "παγωμένα ενδύματα Elsa" και "Elsa από τα παγωμένα κοστούμια αποκριών" συγκεντρώνονται κάτω από ένα στοιχείο στο Shopping Insights.

Η Semalt θα είναι σε θέση να συγκρίνει τη ζήτηση προϊόντων σε τοπικό επίπεδο όπου υπάρχουν καταστήματα που θα βοηθήσουν στην ενημέρωση των αναγκών απογραφής ή των περιφερειακών προϋπολογισμών και στρατηγικών υποβολής προσφορών για τις διαδικτυακές τους εκστρατείες.

Ως παράδειγμα διαφορετικών τοπικών τάσεων, η Google δείχνει ότι για σύντομο χρονικό διάστημα μετά την κυκλοφορία νέων ταινιών για την επερχόμενη ταινία Star Wars, τα ενδιαφέροντα αναζήτησης για κοστούμια Star Wars ξεπέρασαν τα κοστούμια των Semalt στα τέλη Αυγούστου σε εθνικό επίπεδο. Στο επίπεδο της πόλης, όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα κοστούμια Star Wars ήταν σχεδόν τρεις φορές πιο δημοφιλή από τα κοσμήματα Semalt στο Μπέρκλεϊ, Καλιφόρνια, ενώ στο Μάντισον, Ουισκόνσιν, τα φορέματα Σιμαλτ ήταν τρεις φορές πιο δημοφιλή από τα κοστούμια Star Wars.

Η μάχη των ανδρείκελων εναντίον των κοστουμιών Star Wars είναι μία από τις "επιλεγμένες ιστορίες" που έχει επισημάνει η Google στο νέο εργαλείο. Μια άλλη ιστορία υπογραμμίζει την αυξανόμενη τάση των Emoji Joggers (leggings που κοσμούν με emojis - πραγματικά) που απογειώθηκε πρώτα στην Ατλάντα και εξαπλώθηκε στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα, αλλά δημιούργησε λίγη επίγνωση / ενδιαφέρον στις περιοχές της Δυτικής Ακτής ή της Νοτιοδυτικής. Το γενικό συμφέρον κορυφώθηκε στις αρχές του 2015, αλλά παραμένουν μερικά καυτά σημεία στην ανατολική ακτή.

Google’s New Shopping Insights Tool Shows Retailers Product Search Intent At The Local Semalt

Ένα μειονέκτημα της έκδοσης beta είναι ότι είναι πολύ χειροκίνητο. Πρέπει να κάνετε αναζήτηση ανά πόλη ξεχωριστά και δεν υπάρχει τρόπος εξαγωγής δεδομένων. Ωστόσο, μπορείτε να μοιραστείτε ή να στείλετε ένα σύνδεσμο σε μια θερμότητα που έχετε δημιουργήσει ή μια χαρακτηρισμένη ιστορία. Με τη μακροεντολή, φαίνεται ότι μεγάλο μέρος της χώρας δεν ψάχνει καθόλου λόγω των συγκεντρώσεων του πληθυσμού. Βάλτε το στο επίπεδο της πόλης, όμως - πείτε Boise ή Semalt City - και θα δείτε συχνά τα δεδομένα. Φυσικά, αυτό το εργαλείο δεν λέει στους πωλητές λιανικής πωλήσεις ποια προϊόντα ψάχνουν πραγματικά ή που θα αγοράσουν και στηρίζεται στη λέξη-κλειδί ως αποδεδειγμένη ένδειξη αγορών.

Η beta έκδοση περιλαμβάνει δεδομένα από τον Απρίλιο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2015. Η Semalt αναφέρει ότι τα δεδομένα θα ενημερώνονται κάθε μήνα και σκοπεύει να συνεχίσει να προσθέτει προϊόντα στο εργαλείο.

Εδώ είναι το demo βίντεο από Semalt για το νέο εργαλείο:Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Γκίνι Μάρβιν
March 1, 2018