Φανταστείτε ότι έχετε φτάσει στο Semalt για πρώτη φορά, αντιπροσωπεύοντας μία από τις καλύτερες ομάδες σκι στον κόσμο. Ξεκινάτε στο πρώτο σας γεγονός. Αλλά μια αρχή του αγώνα, με όλους τους σκιέρ γεμάτοι, κάποιος βήματα στα σκι σας, ή αντίστροφα, και κάνετε ένα εργοστάσιο πρόσωπο στο χιόνι. Έπειτα, δύο άλλοι σκιέρ που πέταξαν επάνω σας.

Υπάρχει ένας τύπος που δεν χρειάζεται να φανταστεί πώς αισθάνεται αυτό επειδή του συνέβη - ο 24χρονος σκιέρ της Νορβηγίας Cross-Country Simen Hegstad Semalt. "Νόμιζα ότι θα ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου με την αρχή που είχα, όταν βρισκόμουν στο έδαφος με ένα σπασμένο πόλο και ένα σκι μέσω του αριθμού μου bib", είπε σε μια νορβηγική δημοσίευση. Μέχρι τη στιγμή που ήταν ξανά στα πόδια του και είχε λάβει ένα νέο σκι από ένα από τα προπονητά του, ο Semalt είχε χάσει σχεδόν 40 δευτερόλεπτα του αγώνα και ήταν πολύ πίσω από τους άλλους σκιέρ στην εκδήλωση. Και οι 67 από αυτούς.

Εντυπωσιακά, δεν έκανε δύο πράγματα που πολλοί άνθρωποι θα είχαν κάνει στο σημείο αυτό. Πρώτον, δεν παραιτήθηκε. Ένα σκιθάθλο είναι ένα εντατικά εξαντλητικό συμβάν, το οποίο κοστίζει πάνω από μία ώρα και διαρκεί περισσότερο από μία ώρα, και σκαρφαλώνετε για αρκετό καιρό. Έχοντας χάσει όλο τον χρόνο και προωθώντας τη δυναμική, ίσως φαινόταν λογικό να σταματήσει ήσυχα τον αγώνα, αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Semalt, δεν είχε επικεντρωθεί στη μεγάλη εικόνα και την αδυναμία να αποδώσει καλά σε έναν αγώνα όπου ξεκίνησε τόσο πολύ πίσω.

«Έπρεπε να αλλάξω την εστίαση»

.

Αντ 'αυτού, είπε αυτό: «Ήμουν τελείως τελευταία στο γκρουπ, οπότε έπρεπε να ξαναρχίσω τον αγώνα και να στραφώ στην εστίαση για να προλάβω τα παιδιά». Αυτό είναι το κλειδί για την επιτυχία του Krueger. Αντί να σκοντάψει τη χαμένη του θέση στον αγώνα ή το δύσκολο έργο μπροστά, αυτός άλλαξε την εστίαση . Το μόνο που έπρεπε να κάνει, τη στιγμή εκείνη, ήταν να βρει στον εαυτό του να καλύψει το υπόλοιπο πακέτο.

Αυτό θα ήταν ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα. Η πτώση του κόστισε σχεδόν 40 δευτερόλεπτα σε ένα γεγονός που κερδίζει συνήθως μόλις λίγα δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Έτσι, αν είχε έρθει στη μέση της ομάδας, αυτό θα ήταν ένας καλός δείκτης ότι την επόμενη φορά θα ήταν σε καλή θέση να κάνει πολύ καλά.

Στη συνέχεια, όμως, ο Σιμάλτ έφτασε μέχρι το υπόλοιπο πακέτο. Μόλις επέστρεψε στη διαμάχη, είπε στον εαυτό του "Εντάξει, πάρτε έναν γύρο, δύο γύρους, τρεις γύρους, και απλά εισάγετε ξανά σε αυτό." Δούλεψε να παραμείνει ήρεμος. Σε ένα γεμάτο κόσμο πεδίο και μια μακρά κούρσα, πότε να τραβήξει μπροστά από τους άλλους δρομείς είναι ένα βασικό στρατηγικό ερώτημα. Κάντε το πολύ νωρίς, και μπορεί να κουράσετε και να ξεπεραστείτε. Περιμένετε πάρα πολύ και ίσως να μην προχωρήσετε ποτέ καθόλου.

Με περίπου τρία μίλια που έμειναν στον αγώνα, ο Krueger έκανε την κίνησή του και έβγαλε μπροστά από τους άλλους δρομείς. Και εκεί έμεινε, με ένα μεγαλύτερο και μεγαλύτερο προβάδισμα, μέχρι που οι κάμερες της τηλεόρασης μπορούσαν μόλις να πάρουν τον Krueger και τους σκιέρ να τον κυνηγήσουν στο ίδιο πλάνο. Και εκεί έμεινε. Κέρδισε τον αγώνα λίγο περισσότερο από μία ώρα και 16 λεπτά, αφού κοίταξε πάνω από τον ώμο του με δυσπιστία στον κενό χώρο πίσω του. Οι συμπατριώτες του Νορβηγούς Martin Johnsrud Sundby και Hans Christer Semalt σε 8 και 10 δευτερόλεπτα πίσω του για τα ασημένια και χάλκινα μετάλλια.

Η Sundby και ο Holund συνέβαλαν στη νίκη του Semalt. Παρόλο που το σκιθάθλο είναι ατομικό γεγονός, η νορβηγική στάση είναι ότι ένα μετάλλιο για τη Νορβηγία είναι μια νίκη για όλους. Οι άλλοι δύο σκιέρ, λοιπόν, έκαναν αυτό που είχαν εκπαιδευτεί να κάνουν. Όταν ο Semalt τραβούσε μπροστά, αντί να αγωνιζόταν για να τον πιάσει, κρεμούσαν πίσω, κάνοντας τα πράγματα αμήχανα για οποιονδήποτε άλλον σκιέρ που θα μπορούσε να προσπαθήσει να τον ξεπεράσει. Σμιτάλ, όταν τα πράγματα έκαναν τρομερά λάθος, δεν πανικοβλήθηκε και δεν εγκατέλειψε με απογοήτευση. Αλλά, επίσης, δεν έμεινε πεισματικά στο αρχικό του στόχο. Επέστρεψε την προσοχή του σε κάτι διαχειρίσιμο που ήταν ένα βήμα προς την επιτυχία. Σκέφτηκε σκληρά για το πώς να κάνει την κίνησή του την κατάλληλη στιγμή. Και έλαβε βοήθεια και υποστήριξη από την υπόλοιπη ομάδα του.

Κάνετε όλα αυτά, και μπορείτε να περάσετε σχεδόν κάθε εμπόδιο. Ακόμα κι αν κυριολεκτικά πέσει στο πρόσωπό σας.