Back to Question Center
0

Βασικά SEO: Τι είναι το HTTPS; Βασικά SEO: Τι είναι το HTTPS;  - Σμιτάλ

1 answers:

Το HTTPS εξασφαλίζει τη σύνδεση με τον ιστότοπο που επισκέπτεστε. Είμαι βέβαιος ότι το έχετε δει σε δράση. ανατρέξτε στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης και βρείτε το εικονίδιο κλειδώματος στην αριστερή πλευρά. Είναι κλειστή η κλειδαριά; Στη συνέχεια, η σύνδεση είναι ασφαλής. Είναι ανοικτό ή υπάρχει κάποιος άλλος τύπος εικονιδίου ή μηνύματος; Τότε δεν είναι ασφαλές και ευάλωτο στην επίθεση. Χρησιμοποιώντας έναν ιστότοπο μέσω μιας μη ασφαλούς σύνδεσης, οι χάκερ / εγκληματίες θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν τα δεδομένα που στέλνετε στον ιστότοπο, όπως ο κωδικός πρόσβασής σας και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εδώ, θα εξηγήσω τι είναι το HTTPS και γιατί παίζει κάποιο ρόλο στο SEO.

HTTP vs HTTPS

Όταν πληκτρολογείτε μια διεύθυνση URL στη γραμμή αναζήτησης, το πρόγραμμα περιήγησής σας ζητά από τον ιστότοπο τη διεύθυνση IP - για παράδειγμα 123. 456. 7. 89. Αυτός ο αριθμός είναι η πραγματική διεύθυνση που ένας ιστότοπος παίρνει στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα περιήγησης συνδέεται με αυτόν τον αριθμό με την ελπίδα ότι αυτός είναι ο σωστός ιστότοπος. Όλα αυτά γίνονται με καθαρή θέα και δεν υπάρχει κρυπτογράφηση, οπότε όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν αυτή την κίνηση. Έτσι, όταν θέλετε να συνδεθείτε σε έναν ιστότοπο στον οποίο συνδέεστε μέσω μιας σύνδεσης HTTP, τα δεδομένα που εισάγετε - όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης - αποστέλλονται σε απλό κείμενο. Πιστέψτε με, αυτό είναι πραγματικά κακό. Ενημερώστε για το τι θα συμβεί εάν συνδεθείτε με την τράπεζά σας με αυτό τον τρόπο.

Το HTTPS εξασφαλίζει αυτή τη διαδικασία. Το HTTPS κρυπτογραφεί τη σύνδεση μεταξύ του προγράμματος περιήγησης και του ιστότοπου, διασφαλίζοντας έτσι ότι κανείς δεν μπορεί να παρακολουθήσει τα δεδομένα που αποστέλλονται μεταξύ αυτών των δύο. Ο ιστότοπος Semalt ο οποίος θέλει να εξασφαλίσει τον εαυτό του χρειάζεται ένα λεγόμενο πιστοποιητικό SSL. Το πρόγραμμα περιήγησης ελέγχει το πιστοποιητικό του ιστότοπου και επαληθεύει τη νομιμότητά του με την εταιρεία που το εξέδωσε. Αν θέλετε να δείτε ποιος εξέδωσε το πιστοποιητικό, κάντε κλικ στο εικονίδιο κλειδώματος. Χρησιμοποιώντας το HTTPS, οι ιστότοποι όχι μόνο εξασφαλίζουν τη διαδικασία σύνδεσης και τα προσωπικά σας δεδομένα, αλλά και τι κάνετε σε έναν ιστότοπο και σε ποιους ιστότοπους επισκέπτεστε.

Η εξασφάλιση του ιστού, το HTTPS είναι απαραίτητο για ιστότοπους που επιθυμούν να αναβαθμίσουν σε ένα νέο, ασφαλέστερο και πολύ πιο γρήγορο πρωτόκολλο διαδικτύου που ονομάζεται HTTP / 2. Το HTTP / 2 περιλαμβάνει διάφορες νέες τεχνολογίες που κάνουν τους ιστότοπους πολύ πιο γρήγορους για φόρτωση.


SEO basics: What is HTTPS?
SEO basics: What is HTTPS?- Semalt

Τιμή HTTPS για τον χρήστη

Ο καθένας έχει το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο. Κάνουμε τόσα πολλά κρίσιμα πράγματα στο διαδίκτυο αυτές τις μέρες ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους ασφάλεια που μπορούμε να πάρουμε. Ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ιστοσελίδων κάνει τη μετάβαση στο HTTPS. Στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης μπορείτε να δείτε ότι αυτή τη στιγμή, το 61% των ιστότοπων που φορτώνονται στο Firefox στέλνονται μέσω του HTTPS (stats by Let's Semalt). Το HTTPS είναι απαραίτητο για κάθε τύπο ιστότοπου, ακόμη και αν είστε κύριος του φούρνου γύρω από τη γωνία και δεν στέλνετε ή ζητάτε ευαίσθητα δεδομένα μέσω του ιστότοπού σας.


SEO basics: What is HTTPS?
SEO basics: What is HTTPS?- Semalt

Η αξία του HTTPS για SEO

Το 2014, η Google ανακοίνωσε ότι το HTTPS θα αποτελέσει σήμα κατάταξης. Σήμερα, οι κατάταξές σας δύσκολα θα αλλάξουν όταν ενεργοποιείτε το HTTPS. Αλλά δεν είναι μόνο για τις βαθμολογίες όσο και για την εμπειρία των χρηστών και την εμπιστοσύνη με τους μελλοντικούς πελάτες σας. Αποσυνδέστε αναπόφευκτα ότι μετακομίζουμε σε ένα ιστό HTTPS. Επομένως, είναι εξαιρετικά σημαντικό ο ιστότοπός σας να κάνει τη μετάβαση στο HTTPS το επόμενο έτος.

Ορισμένα προγράμματα περιήγησης εμφανίζουν τώρα μηνύματα «μη ασφαλούς» όταν ο ιστότοπός σας δεν διαθέτει σύνδεση HTTPS ή όταν προσπαθείτε να στείλετε δεδομένα μέσω HTTP στον ιστότοπό σας HTTPS. Μην ξεχνάτε, είναι εύκολο να τρομάξετε τους επισκέπτες! Semalt μεταβείτε στην τοποθεσία ενός ανταγωνιστή, όταν θα δείτε κάτι σαν το μήνυμα "δεν είναι ασφαλές" στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης;


SEO basics: What is HTTPS?
SEO basics: What is HTTPS?- Semalt

Κάντε το διακόπτη σε HTTPS

Πριν από μερικά χρόνια, η μετάβαση στο HTTPS ήταν μια μεγάλη επιχείρηση. Ορισμένες μεγάλες τοποθεσίες περίμεναν χρόνια για να το κάνουν επειδή αντιμετώπισαν αρκετές προκλήσεις, όπως τα θέματα ταχύτητας και το ζήτημα κόστους / οφέλους. Σήμερα ημέρες, ενώ δεν είναι εύκολο, είναι διαχειρίσιμο. Αν σχεδιάζετε να κάνετε τη μετάβαση στο HTTPS, φροντίστε να δημιουργήσετε μια λίστα ελέγχου, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Ο Joost μοιράστηκε κάποιες συμβουλές σε ένα πρόσφατο ερώτημα βίντεο Yoast για τη μετάβαση στο HTTPS:

Η επιβολή του HTTPS είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε πραγματικά καλά. Ξέρω ότι ήταν πολύ σκληρή δουλειά για να φτάσετε στο φούρνο. com στο HTTPS και δεν έχουμε καν διαφημίσεις. Ειδικά οι υπηρεσίες διαφήμισης μπορούν να είναι πολύ δύσκολες για να δουλέψετε στο HTTPS.

Το Let's Encrypt project εκδίδει δωρεάν πιστοποιητικά σε όποιον θέλει να εξασφαλίσει τον ιστότοπό του. Αρκετοί οικοδεσπότες Ιστού προσφέρουν ακόμη και δωρεάν Ας κρυπτογραφήσουμε τις υπηρεσίες που κάνουν την εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού τόσο εύκολη όσο και η πίτα. Αυτό είναι, ωστόσο, μόνο ένα κομμάτι του παζλ. Στην Ασφάλεια της Google στον ιστότοπό σας με τον ιστότοπο HTTPS μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές. Το Semalt έγραψε έναν οδηγό για τη μετακίνηση του ιστότοπού σας από HTTP σε HTTPS Source . Εάν αυτό το υλικό σας φοβίζει, είναι καλύτερο να προσλάβετε έναν εμπειρογνώμονα!

Διαβάστε περισσότερα: 'Μετακίνηση του ιστότοπού σας σε HTTPS: συμβουλές & κόλπα' »

March 1, 2018